ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/12/2014 02:42 EET | Updated 05/12/2014 10:43 EET

Στην Αθήνα σήμερα ο Νταβούτογλου. Συνάντηση με Σαμαρά

EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα, Παρασκευή, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου στη σκιά των προκλήσεων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο κ. Νταβούτογλου είναι ο επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας που έρχεται την Ελλάδα για το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Στις συναντήσεις των δύο αντιπροσωπειών θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει γίνει από το προηγούμενο Συμβούλιο που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να υπογραφούν και νέες συμφωνίες συνεργασίας που αφορούν την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών.

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, παρουσία και των υπουργών των Εξωτερικών τους, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα και αναμένεται να τεθεί το σύνολο των ελληνοτουρικών διαφορών, στον απόηχο και της τριμερούς διακήρυξης του Καίρου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για την ΑΟΖ και ενώ η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της συμπεριφορά έναντι της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη απορρίψει αίτημα του κ. Νταβούτογλου μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου να επισκεφθεί με την κυβερνητική αντιπροσωπεία την Θράκη.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του διημέρου ο κ. Νταβούτογλου και το κυβερνητικό κλιμάκιο εφτάσαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα, Παρασκευή, στις 15:30 πριν θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κάρολο Παπούλια.

Το βράδυ (20:30), οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Τουρκίας».

Θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.

Το Σάββατο στις 10:00 οι Σαμαράς και Νταβούτογλου θα προεδρεύσουν στο 3ο «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας» που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Η επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί απαγόρευση διαδηλώσεων.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost