ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/12/2014 12:51 EET | Updated 06/12/2014 12:52 EET

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους σεισμούς στη Λέσβο λέει ο αντιπεριφερειάρχης

Συνεδρίασε εκτάκτως, έπειτα από εντολή της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Βορείου Αιγαίου προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Λέσβο και στη Χίο από τη σεισμική δραστηριότητα στην υποθαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.

Όπως είναι γνωστό, η πρώτη σεισμική δόνηση εκδηλώθηκε στις 3:45 σήμερα το πρωί και ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 244 χιλιόμετρα ανατολικά- βορειανατολικά της Αθήνας, στον υποθαλάσσιο χώρο 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και ειδικότερα 4 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου. Ακολούθησε σειρά σεισμικών δονήσεων με μεγαλύτερη αυτή στις 8:25 το πρωί μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο στον ίδιο εστιακό χώρο.

Από τους σεισμούς, που έγιναν αισθητοί σε όλη τη Λέσβο, σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές σε παλιά κτίρια, κυρίως στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ κατά μήκος του οδικού δικτύου και ειδικότερα στον δρόμο Πλωμαρίου- Μελίντας υπήρξαν μικρές κατολισθήσεις, σε ήδη επιβαρυμένο από τις βροχές δρόμο και όπου συχνά παρατηρούνται κατολισθήσεις, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία. Επίσης, στην Αστυνομία και στο κέντρο υγείας Πλωμαρίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Λέσβου Στρατής Κύτελης «οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Σύμφωνα δε με συγκλίνουσες επιστημονικές απόψεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης, «τα εντεταλμένα όργανα της περιφέρειας παραμένουν σε κατάσταση ετοιμότητας».