ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/12/2014 08:41 EET | Updated 07/12/2014 08:41 EET

Δευτέρα η νεκροψία του Μένη Κουμανταρέα που βρέθηκε δολοφονημένος στην Κυψέλη

SOOC

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, που βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στην Κυψέλη, επί της οδού Ζακύνθου, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες του θανάτου του.

Ο συγγραφέας έφερε τραύματα στο κεφάλι, ενώ το διαμέρισμα είχε σημάδια έρευνας. Πάντως φαίνεται ότι ο ίδιος άνοιξε την πόρτα στον δράστη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις που πήρε η αστυνομία από τους περίοικους, λίγες ώρες πριν το φόνο είδαν τον Μένη Κουμανταρέα με έναν άνδρα σε καφέ της περιοχής, ενώ ο τελευταίος που το είδε -σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις- ήταν ο φαρμακοποιός του γιατί πέρασε να πάρει κάποια φάρμακα.

Η σορός του βρέθηκε από το ανιψιό του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ανιψιός του τον έπαιρνε τηλέφωνο και ο Μένης Κουμανταρέας δεν απαντούσε. Ανησύχησε και πήγε ο ίδιος τα μεσάνυχτα στο διαμέρισμα, μπήκε με τα κλειδιά που του είχε δώσει ο ίδιος ο Κουμανταρέας, άνοιξε και βρήκε το πτώμα και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τον χώρο διαπίστωσαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ότι ο δράστης ή οι δράστες έχουν ψάξει «επιλεκτικά» το διαμέρισμα. Δηλαδή, κάποιοι από τους χώρους του σπιτιού βρέθηκαν ανάστατοι και κάποιοι όχι. Εκτιμάται ότι οι δράστες έφυγαν από την πόρτα, χωρίς κάποιος από τους γείτονες να τον αντιληφθεί, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους. Ωστόσο, κάποιοι κατέθεσαν ότι άκουσαν φωνές.