ΔΙΕΘΝΕΣ
07/12/2014 10:54 EET

Κυβερνητικοί σύμμαχοι της Μέρκελ: Οι μετανάστες να μιλούν γερμανικά ακόμα και στο σπίτι τους!

CLEMENS BILAN via Getty Images
Photo credit should read CLEMENS BILAN/AFP/Getty Images

Οι Βαυαροί στενοί σύμμαχοι της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προκάλεσαν την οργή στην χώρα καθώς υποστήριξαν ότι οι οικογένειες των μεταναστών που θέλουν να παραμείνουν στη Γερμανία πρέπει να υποχρεώνονται να μιλάνε τη γερμανική γλώσσα και όταν βρίσκονται στο σπίτι τους.

Η Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, έκανε την πρόταση αυτή σε ένα σχέδιο πολιτικού σχεδιασμού το οποίο αναμένεται να εγκριθεί αύριο από τους ηγέτες του CSU.

Στο έγγραφο αυτό, αναφέρεται: «Τα πρόσωπα που θέλουν να παραμείνουν εδώ σε μόνιμη βάση θα πρέπει να υποχρεώνονται να μιλάνε γερμανικά δημοσίως αλλά και εντός της οικογένειας».

Η πρόταση αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που καταγράφεται μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών στη Γερμανία, με πολλούς εξ αυτών να προέρχονται από τις ανατολικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία όπως επίσης καταγράφεται και μια άνοδος του αριθμού των προσώπων που ζητούν χορήγηση ασύλου που προέρχονται από τη Συρία.

Την πρόταση αυτή του CSU καταδίκασαν αμέσως τα άλλα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, περιλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου από το κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν αφορά τους πολιτικούς εάν εγώ μιλάω λατινικά, κλίνγκον (γλώσσα στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας Σταρ Τρεκ) ή τις διαλέκτους του κρατιδίου της Έσσης στο σπίτι μου» είπε ο Πέτερ Τάουμπερ, γενικός γραμματέας του CDU, σε μια άναρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η Γιάσμιν Φαχίμι, γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) χαρακτήρισε την πρόταση «απόλυτα παράλογη».

«Το κράτος δεν έχει κανένα ρόλο στο να αποφασίσει ποια γλώσσα θα μιλάνε οι άνθρωποι όταν βρίσκονται στο ίδιο τους το σπίτι» επισήμανε στην εφημερίδα Bild.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post