Αυτοί είναι οι ακριβότεροι ουρανοξύστες του κόσμου

Αυτοί είναι οι ακριβότεροι ουρανοξύστες του κόσμου

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο ArchDaily.

από τον Rory Stott

Όσο υψηλότερος είναι ένας ουρανοξύστης, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος κατασκευής του.

Οι πιο σύγχρονοι ουρανοξύστες δεν φημίζονται μόνο για το εντυπωσιακό ύψος τους αλλά και για την μοντέρνα και εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν.

Το Emporis, μια κορυφαία βάση δεδομένων με πληροφορίες για την οικοδόμηση και την κατασκευή έργων, με έδρα τη Γερμανία, συνέταξε μια λίστα με τους 10 πιο ακριβούς ουρανοξύστες στον κόσμο.

Με κόστος 3,9 δισ. δολάρια, το One World Trade Center στη Νέα Υόρκη, είναι το πιο ακριβό κτίριο με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο στη λίστα.

1.One World Trade Center-3.9 δισ. δολ.

Το One World Trade center έχει το ίδιο ύψος με τους δίδυμους πύργους και χτίστηκε στο ίδιο μέρος. Στο εσωτερικό, το κτίριο έχει ένα κλιμακοστάσιο αφιερωμένο στους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στις 9/11.

2.The Palazzo-1.9 δισ. δολ.

Έγινε το ψηλότερο κτίριο στο Λας Βέγκας. Το ξενοδοχείο διαθέτει ένα καζίνο, ένα εμπορικό κέντρο και ένα θέατρο.

3.The Shard-1.9 δισ. δολ

Το Shard χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια από τα άλλα κτίρια του ίδιου μεγέθους, λόγω της «εκτεταμένης χρήσης των υλικών που εξοικονομούν ενέργεια». Είναι επίσης το ψηλότερο κτίριο στο Λονδίνο.

4.Taipei 101-1.76 δισ. δολ.

Η κατασκευή του Taipei 101 βασίζεται στον αριθμό 8, τον τυχερό αριθμό της κινέζικης κουλτούρας.

5 .Burj Khalifa-1.5 δισ. δολ.

Το Burj Khalifa είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Το κτίριο χρησιμοποιεί τη συμπύκνωση από το σύστημα κλιματισμού για την άρδευση του εξωραϊσμού.

6.Sheraton Huzhou Hot Spring Resort-1.5 δισ. δολ.

Το θέρετρο, που σχεδιάστηκε από τους MAD Architects, φωτίζεται πλήρως και τη νύχτα έχει ως στόχο να μοιάζουν με το φεγγάρι την ώρα που ανατέλλει πάνω από τη λίμνη Τάι.

7.CapitaGreen-1.4 δισ. δολ.

Μεγάλο μέρος της πρόσοψης του κτιρίου καλύπτεται από ζωντανά φυτά και η οροφή του κτιρίου έχουν έναν "ουρανό από δάσος".

8.Elbphilharmonie-1.03 δισ. δολ.

Η Elbphilharmonie θα χτιστεί πάνω από μια πρώην εγκατάσταση αποθήκευσης και θα χρησιμοποιήσει την αρχική του δομή ως βάση. Το κτίριο θα έχει κατοικίες, ένα ξενοδοχείο και μια αίθουσα συναυλιών.

9.Bank of America Tower-1 δισ. δολ

Το Bank of America Tower είναι το 4ο πιο ψηλό κτίριο στη Νέα Υόρκη και χρησιμοποιείται ως εμπορικό γραφείο. Το κτίριο επαναχρησιμοποιεί τα όμβρια ύδατα και έχει ένα "αυτόματο σύστημα εξασθένισης του φωτός της ημέρας."

10.Chifley Tower-1 δισ. δολ.

Ο πύργος Chifley χρησιμοποιείται για γραφεία και είναι ένα από τα "πιο διάσημα" στην Αυστραλία.

"Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο (These Are The World's Most Expensive Skyscrapers) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post USA".

|

Δημοφιλή