Το Bloomberg γράφει για έναν πιο διαλλακτικό Αλέξη Τσίπρα

Το Bloomberg γράφει για έναν πιο διαλλακτικό Αλέξη Τσίπρα
Sooc

Περισσότερο διαλλακτική χαρακτηρίζει το Bloomberg σε σημερινό δημοσίευμα του τη στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Το πρακτορείο εξηγεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να πείσει τους επενδυτές ομολόγων δεσμεύεται να διατηρήσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στα ελλείμματα. Δεν θέλουμε νέα δάνεια», δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει το πρακτορείο, έχει καταφέρει να παγιώσει τη στήριξη ανάμεσα στους ψηφοφόρους παντρεύοντας τη νέα του δέσμευση για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με την υπόσχεση να μην επιστρέψει στη λιτότητα. Την ίδια στιγμή ωστόσο το Bloomberg αναφέρει ότι δεν είναι λίγοι οι αναλυτές οι οποίοι αμφισβητούν τα νούμερα στα οποία στηρίζεται αυτή η διπλή υπόσχεση ενώ λίγοι είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας κρύβει ένα σχέδιο το οποίο θα βυθίσει ξανά τη χώρα στο οικονομικό χάος.

Κεντρικό στοιχείο του σχεδίου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δέσμευσή του ότι θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των ιδιωτών επενδυτών. «Το χρέος που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές δεν θα αποτελέσει αντικείμενο της διαπραγμάτευσης», δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική Γιάννης Μηλιός.

Από την πλευρά της η κ. Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) εξηγεί στο Bloomberg ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος ώστε ο κ. Τσίπρας να καταφέρει να κρατήσει ευχαριστημένους και τους ψηφοφόρους και τους επενδυτές.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα πεισθεί από την οικονομική πραγματικότητα να σεβαστεί τις απαιτήσεις για τη συμμετοχή στο ευρώ», παραπέμποντας σε δήλωση αξιωματούχου της ΕΕ που πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας ενδεχομένως να μπορέσει να επιτύχει περισσότερα από τον κ. Σαμαρά όσον αφορά τη φορολόγηση των πλουσίων».

Άλλος αξιωματούχος, με έδρα το Βερολίνο δήλωσε στο Bloomberg ότι «η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιδράσει σε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αναμένει ότι ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί το στάτους κβο».

Δημοφιλή