Δεν βρέθηκε λύση. Πατέρας Ρωμανού σε πρωθυπουργό: Κάθε μέρα πιο κοντά στο θάνατο ο γιος μου

Δεν βρέθηκε λύση. Πατέρας Ρωμανού σε πρωθυπουργό: Κάθε μέρα πιο κοντά στο θάνατο ο γιος μου
eurokinissi

Άκαρπη η συνάντηση μεταξύ του πατέρα του Νίκου Ρωμανού, Γιώργου, και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως έγινε γνωστό στη συνάντηση - η οποία διήρκησε περίπου 35 λεπτά συμμετείχε και ο υπουργός Δικαοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού ότι «σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρεμβω στη δικαιοσύνη».

Στο αίτημα του πατέρα να δοθεί κάποια λύση ο υπουργός δικαιοσύνης του ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για υπό δικούς και κατάδικους και το νέο νόμο για την εξ αποστάσεως παρακολουθηση των μαθημάτων και του εξήγησε ότι δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να παρέμβει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ εκκρεμεί το αίτημα των δικηγόρων του Νίκου Ρωμανού στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητά την αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά η οποία ήταν απορριπτική για το αίτημά του να λάβει εκπαιδευτική άδεια. Η υπόθεση του 21χρονου απεργού πείνας θα συζητηθεί πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη.

Ο κ. Ρωμανός δήλωσε ότι δεν βρέθηκε λύση μέχρι στιγμής στο πρόβλημα.

«Νομίζω ότι θα το ξανά συζητήσουν και εύχομαι να βρεθεί λύση. Ζητώ να γίνει δεκτό το αιτημα του παιδιού μου και από πλευράς ανθρώπινης, μιλάω σαν πατέρας, να δώσουν λύση στο προβλημα», ανέφερε σημειώνοντας πως ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ξέρει που βρίσκεται το δικιο.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του γιου του είπε ότι είναι «σε πολύ κρίσιμη φάση και όσο περνούν ώρες και μέρες αυξάνονται οι πιθανότητες ενός θανάτου με ότι συνεπάγεται αυτό κατά κύριο λόγο για την κυβέρνησ».

Δήλωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, ενώ , σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν έχει ζητηθεί νέο ραντεβού απάντησε αρνητικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε συνομιλία με δημοσιογραφους ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός άκουσε τον κ. Ρωμανο σαν γονιός και του ζήτησε οι γονείς να στηρίξουν ψυχολογικά το παιδί για να σταματήσει την απεργία πείνας.

Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε ότι το νομικό πλαίσιο είναι από τα πιο προοδευτικά και σύγχρονα σε όλη την Ευρώπη μετά και την προσθήκη της εξ αποστάσεως μάθησης και από εκεί και πέρα η πολιτεία συνολικά δεν μπορεί να παρέμβει.

Ραγκούσης: «Και το βραχιολάκι είναι αποδεκτό από τον Νίκο Ρωμανό»

«Φυσικά και το πιστεύω ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, εάν παρακολουθήσει μαθήματα. Έχω την ηθική δέσμευση, σαν δικηγόρος, και μπορώ να το πω δημόσια. Αν θέλουν, και νομικά. Ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Και το βραχιολάκι θα αποδεχθώ και ό,τι άλλο που υλοποιείται. Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό» σημείωσε. «Εμείς θέλουμε διέξοδο με την έννοια της ευθύνης. Δεν θέλουμε παρεμβάσεις που να πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης, ούτε το κύρος της έννομης τάξης. Πιστεύουμε, όμως, ότι μέσα από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια μπορούμε να περιμένουμε μία λύση ευνοϊκή και άμεση. Να πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν όταν έδινε εξετάσεις. Έφτασε στο σημείο να γίνει μεταγωγή από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό. Γιατί έγινε αυτό, αν δεν ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα;» πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Δημοφιλή