Γνωστός του Κουμανταρέα ο δολοφόνος του. Στο μικροσκόπιο των ερευνών 2 άτομα

νωστός του Κουμανταρέα ο δολοφόνος του. Στο μικροσκόπιο των ερευνών 2 άτομα
sooc

Στον προσωπικό κύκλο επαφών του Μένη Κουμανταρέα στρέφονται οι έρευνες της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει βάλει στο μικροσκόπιο δύο άτομα με τα οποία φέρεται να είχε σχέσεις ο Μένης Κουμανταρέας και τα οποία μπορεί να γνώριζαν τις συνήθειες και τα ωράρια του.

Αυτό που εξετάζεται είναι το κατά πόσο τα δύο πρόσωπα αυτά έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής τις επίμαχες ώρες κατά τις οποίες οι Αρχές εκτιμούν ότι έγινε το έγκλημα. Δηλαδή, από τις 23.00 έως τις 23.20 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Υπό διερεύνηση είναι και το κατά πόσο ο συγγραφέας μπορεί να είχε προσωπικές διαφορές μαζί τους και για ποιο λόγο. Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Ασφάλεια δείχνουν ότι ο Κουμανταρέας δέχθηκε την επίθεση πριν ακόμα μπει στο σπίτι του στην οδό Ζακύνθου, πιθανότατα όταν βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας ή στο ασανσέρ.

Ο δράστης τον περίμενε να επιστρέψει από καφέ, όπου βρισκόταν, και του έστησε ενέδρα στην πολυκατοικία με αποτέλεσμα να τον αναγκάσει να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει διαπιστωθεί διάρρηξη.

Στη ΓΑΔΑ υπάρχουν, ωστόσο, και αστυνομικοί που υποστηρίζουν ότι το κίνητρο του δράστη ή των δραστών ήταν η ληστεία. Και αυτό γιατί, όπως λένε, το «επιλεκτικό» ψάξιμο στο σπίτι μετά το έγκλημα παραπέμπει σε ληστές που ψάχνουν μετρητά και αντικείμενα αξίας.

Η κηδεία του Μένη Κουμανταρέα θα γίνει σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι δημοσία δαπάνη στο Α' Νεκροταφείο.

Δημοφιλή