ΔΙΕΘΝΕΣ
09/12/2014 13:48 EET | Updated 09/12/2014 14:35 EET

Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα το 49% των Βρετανών

sean_hickin/Flickr
The Elgin Marbles are hugely impressive...

Το 49% των Βρετανών πιστεύει ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, την ώρα που το 24% δεν εκφράζει γνώμη και μόλις το 26% θεωρεί ότι η παραμονή τους στο Λονδίνο είναι δικαιολογημένη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο YouGov σε δείγμα 1.589 προσώπων το διάστημα μεταξύ 7ης και 8ης Δεκεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας The Times.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε λίγες ημέρες αφότου το Βρετανικό Μουσείο δάνεισε στο μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας ένα άγαλμα από τα γλυπτά του Παρθενώνα, το άγαλμα του θεού Ιλισσού, μια κίνηση που προκάλεσε την οργή της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο σχετικό ερώτημα που τέθηκε στη δημοσκόπηση, το 39% των ερωτηθέντων εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ενέργεια αυτή είναι δικαιολογημένη έναντι του 37% που θεωρεί ότι δεν είναι.

Αντιθέτως, γενικότερα για το θέμα του δανεισμού των εκθεμάτων που εκτίθενται στα βρετανικά μουσεία σε άλλα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 57% έναντι 25% που τάσσονται κατά με το επιχείρημα ότι θα μπορούσαν να προκληθούν ζημιές στα γλυπτά.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post