ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/12/2014 03:05 EET

Καρχαρίας υπέστη νευρικό κλονισμό σε ζωολογικό κήπο

Hybrid Images via Getty Images

Ένας καρχαρίας σε ζωολογικό κήπο της Ρωσίας υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό. Αιτία η υπερβάλλουσα προσοχή που του έδειξαν οι επισκέπτες που χτυπούσαν επίμονα το διαχωριστικό γυαλί για να του αποσπάσουν την προσοχή.

Ο καρχαρίας έγινε εξαιρετικά αγχώδης και άρχισε να κινείται πολύ γρήγορα μέσα στο ενυδρίο τραυματίζοντας τη μύτη και το μάτι του.

Η γραμματέας τύπου του ζωολογικού κήπου Ekaterina Mikhailova δήλωσε: « Ο καρχαρίας μας δεν ήταν έτοιμος για τέτοια αντιμετώπιση από τους επισκέπτες με το επίμονο χτύπημα στο γυαλί. Με το να στιφογυρίζει σε κατάσταση πανικού και να πέφτει πάνω στο γυαλί, τραυματίστηκε στη μύτη και το μάτι του.

Οι καρχαρίες δεν τα πάνε καλά με την αιχμαλωσία. Πολλοί πεθαίνουν μέσα σε ένα χρόνο καθώς, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το υψηλό επίπεδο νοημοσύνης τους καθιστά εξαιρετικά αγχωτική την αιχμαλωσία τους. Έχουν πλήρη επίγνωση οτι δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον και συγχίζονται γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα νερά.

Ο καρχαρίας αντιμετώπισε δυσκολία στην ανάρρωσή του και γι' αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να κλείσουν το ενυδρείο και να ρίξουν αντισηπτικό στο νερό, μέχρι αυτός να αναρρώσει.