ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/12/2014 11:20 EET | Updated 09/12/2014 11:22 EET

Ποιοι ήταν οι κουκουλοφόροι δίπλα στα ΜΑΤ

HuffPost Greece

Ομάδες προελέγχου της Ασφάλειας ήταν οι άνδρες με καλυμμένα χαρακτηριστικά που απαθανατίστηκαν από τους φωτογραφικούς φακούς στην οδό Πατησίων να στέκονται ανενόχλητοι δίπλα στις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου στα Εξάρχεια.

Αυτή την απάντηση δίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες που έγιναν για συνεργασία μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν ότι στις ομάδες προελέγχου συμμετείχε ολόκληρη «στρατιά» αστυνομικών. Ειδικότερα, περίπου 300 άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά επιστρατεύτηκαν για να κάνουν ελέγχους και προσαγωγές πριν ξεκινήσει η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι αστυνομικοί αυτοί πήραν κάποια στιγμή εντολή να σπεύσουν στην οδό Πατησίων. Οι άνδρες των ΜΑΤ αρχικά δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία τους με αποτέλεσμα όταν είδαν ομάδες νεαρών με καλυμμένα χαρακτηριστικά να έρχονται προς τα πάνω τους να παραταχθούν για να τους αντιμετωπίσουν. Τότε παρενέβησαν επικεφαλής αξιωματικοί των ομάδων και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Ένας αστυνομικός με πολιτικά από αυτές τις ομάδες προελέγχου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο γιατί δέχθηκε επίθεση το περασμένο Σάββατο έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ από κουκουλοφόρους που τον χτύπησα άγρια. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι του έκλεψαν 80 ευρώ που είχε πάνω του.

Sponsored Post