ΔΙΕΘΝΕΣ
09/12/2014 12:13 EET | Updated 09/12/2014 12:13 EET

Επανεξελέγη η Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών: επιμένει στη λιτότητα

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor and chairwoman of the German Christian Democrats, CDU, Angela Merkel, thanks the delegates for standing ovations after her speech at the 27. party convention in Cologne, Germany, Tuesday, Dec. 9, 2014. (AP Photo/Martin Meissner)

Επανεξελέγη πανηγυρικά η Μέρκελ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Συγκέντρωσε το 97,72% των ψήφων!

Με αναπτερωμένο ηθικό, η καγγελάριος επέμεινε στην σκληρή γραμμή δημοσιονομικής πειθαρχίας παρά την οργισμένη αντίδραση της Ιταλίας και της Γαλλίας. Στη συνέχεια, κατηγόρησε το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα για πολιτική χρεοκοπία.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι (η Ευρώπη έχει) όλες τις δυνατότητες» να γίνει ξανά μια ήπειρος η οικονομία της οποίας θα αναπτύσσεται δυναμικά, έκρινε σήμερα η Μέρκελ, αλλά για αυτό «πρέπει να εμπνέουμε εμπιστοσύνη, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες τους οποίους ορίσαμε εμείς οι ίδιοι».

«Το γεγονός ότι μιλάμε ασταμάτητα για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, και το ότι λέμε πως πρέπει να εφαρμοστεί, δεν οφείλεται στην γερμανική αυστηρή ηθική, είναι ζήτημα εμπιστοσύνης», συνέχισε η καγκελάριος.

«Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί διά παντός», επέμεινε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ»

Η Καγγελάριος Μέρκελ επιτέθηκε με σφοδρότητα στο κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο συμφώνησε την περασμένη Τρίτη να σχηματίσει κυβέρνηση σε κρατιδιακό επίπεδο σε συνεργασία με το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke), αποκαλώντας την απόφαση αυτή το πολιτικό ισοδύναμο της «κήρυξης χρεοκοπίας».

«Μόνο η δική μας ισχύς, ένα ισχυρό συντηρητικό κόμμα, μπορεί να αποτρέψει το να αναλάβει την εξουσία σε ομοσπονδιακό επίπεδο το 2017 μια συμμαχία κόκκινων - κόκκινων - πράσινων», είπε η Μέρκελ αναφερόμενη στα χρώματα του SPD, του κόμματος Λίνκε και των οικολόγων Πράσινων.

Sponsored Post