Σημίτης στο LSE: Δεν είναι ρεαλιστική η εκλογή προέδρου με 180 ψήφους

Σημίτης στο LSE: Δεν είναι ρεαλιστική η εκλογή προέδρου με 180 ψήφους
eurokinissi

Μέσα σε αυτό το κλίμα, από το Λονδίνο, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή δεν είναι σίγουρη.

Μιλώντας στο London School of Economis και απαντώντας σε ερώτηση ακροατή για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε ότι για την εκλογή προέδρου απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι: «Δεν είναι σίγουρο. Μάλλον δεν είναι ρεαλιστικό να πω ότι πρόεδρος θα εκλεγεί, διότι η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των 180 απαιτούμενων ψήφων.»

Μάλιστα ο κ.Σημιτης θεωρεί ως πιο πιθανή εξέλιξη τις πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο. «Είναι πιθανό ότι το Φεβρουάριο θα έχουμε εκλογές. Και αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, πιθανώς να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα και θα υπάρξει και ένα δεύτερο κόμμα που πιθανώς να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε ποιο κόμμα θα είναι αυτό. Η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξουν ριζικά, καθώς θα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει να συνεργαστεί με την Ε.Ε., σύμφωνα με τους κανόνες της Ένωσης».

Δημοφιλή