Αισιόδοξος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκατίας ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

Αισιόδοξος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκατίας ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης
archive

Την πεποίθηση πως η παρούσα Βουλή θα εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνδέοντας μάλιστα την εκλογή με την αναγκαιότητα αναθεώρησης του Συντάγματος, εξέφρασε ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Συνταγματικοί Στοχασμοί».

«Αν δεν επιτευχθεί, όμως, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» όλες οι προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος «θα παραμείνουν στις καλένδες και η προσπάθεια αυτή δε θα προχωρήσει. Ελπίζω ότι οι βουλευτές θα αφουγκραστούν την επιθυμία των πολιτών που είναι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Πιστεύω βαθύτατα ότι υπάρχουν πολλοί βουλευτές οι οποίοι θα εκτιμήσουν τη βούληση του λαού. Ας ελπίσουμε ότι τα ήθη και τα έθιμά μας θα αναβαθμιστούν. Γιατί αυτός ο τόπος αξίζει καλύτερες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρβιτσιώτης.

Σχολιάζοντας, ο συντονιστής της εκδήλωσης, δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, τόνισε πως αν κάποιες από τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του κ.Βαρβιτσιώτη είχαν εισακουστεί σε προηγούμενες Συνταγματικές Αναθεωρήσεις «θα ήμασταν πολύ καλύτερα σήμερα».

Τέλος, ο κ.Τσίμας ανέγνωσε επιστολή του υπ.Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, στην οποία και υπογραμμίζεται η χρησιμότητα των προτάσεων του συγγραφέα στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος της Βουλης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και από την κυβέρνηση οι Μ.Βαρβιτσιώτης. Ν.Δένδιας, Μ.Βορίδης, Κ.Μητσοτάκης, Χ. Σταϊκούρας, Π.Κουκουλόπουλος, Α.Γεροντόπουλος, Μ. Παπαδόπουλος καθώς και άλλοι βουλευτές, η πρώην Επίτροπός της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη και καθηγητές πανεπιστημίου.

Δημοφιλή