Όταν ο Bob Dylan συνάντησε τον Frank Sinatra σε δέκα τραγούδια

Όταν ο Bob Dylan συνάντησε τον Sinatra σε δέκα τραγούδια

www.hklaffs.de" data-caption="Bob Dylan beim gemeinsamen Auftritt mit Joan Baez und Santana (welche Mischung!) , Hamburg, Mai 1984. Im Hintergrund E-Rolling-Stone Mick TaylorMehr:www.hklaffs.de" data-credit="Heinrich Klaffs/Flickr">

Στις 3 Φεβρουαρίου 2015 θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του Bob Dylan, Shadows in the night, το οποίο θα περιέχει συνολικά 10 τραγούδια τα οποία επιστρέφουν... από το παρελθόν. Και συγκεκριμένα από το παρελθόν όταν τα τραγουδούσε ο Frank Sinatra

Πρόκειται για το 36ο άλμπουμ της καριέρας του Dylan και θα κυκλοφορήσει ψηφιακά, σε CD αλλά και σε βινύλιο. Την παραγωγή υπογράφει ο Τζακ Φροστ, δηλαδή ο ίδιος ο Dylan. Το όνομα Τζακ Φροστ το έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές ως ψευδώνυμο.

Τα δέκα τραγούδια που θα φιλοξενούνται στο άλμπουμ αυτό είναι τραγούδια-σταθμοί που τραγουδήθηκαν από τον Frank Sinatra και συνεχίζουν και ακούγονται και σήμερα και ως διασκευές, όπως το Autumn leaves, το What'll I Do και άλλα. Με μία διαφορά όμως. Τα τραγούδια δεν έχουν επιδεχθεί επεξεργασίας.

«Ήταν ένα πραγματικό προνόμιο να κάνω αυτό το άλμπουμ. Ήθελα να κάνω ένα τέτοιο δίσκο πολύ καιρό αλλά ποτέ δεν ήμουν αρκετά γενναίος να προσεγγίσω συνολικά 30 περίπλοκες συνθέσεις και να τις μετατρέψω έτσι ώστε να μπορούν να παιχτούν από μία πενταμελή μπάντα. Αυτό είναι το κλειδί για όλες τις εκτελέσεις μας. Γνωρίζαμε πολύ καλά όλα τα τραγούδια», δηλώνει ο Dylan και εξηγεί ότι δεν πρόκειται για νέα covers των τραγουδιών αλλά ότι τα τραβάει από το σκοτάδι που είχαν χαθεί και έρχονται ξανά στο φως.

Η λίστα των τραγουδιών

1. I'm A Fool To Want You

2. The Night We Called It A Day

3. Stay With Me

4. Autumn Leaves

5. Why Try to Change Me Now

6. Some Enchanted Evening

7. Full Moon And Empty Arms

8. Where Are You?

9. What'll I Do

10. That Lucky Old Sun

Tο Autumn Leaves όπως το έχει τραγουδήσει ο Sinatra

Δημοφιλή