Τα πιο «σκληροτράχηλα» tablets της σεζόν

Τα πιο «σκληροτράχηλα» tablets της σεζόν
Square Trade

Τις επιδόσεις δέκα δημοφιλών tablets, όσον αφορά στην ανθεκτικότητά τους, ανακοίνωσε η SquareTrade. Τα tablets υποβλήθηκαν σε «breakability tests», και στην κορυφή, ως το λιγότερο ευπαθές, βρέθηκε το Samsung Galaxy Tab S 8.4.

Το SquareTrade Breakability Score κατατάσσει τα κορυφαία tablets της σεζόν με βάση την πιθανότητα καταστροφής τους λόγω ατυχημάτων. Στο πλαίσιο των δοκιμών αξιολογούνται στοιχεία όπως ο σχεδιασμός του εμπρόσθιου και του οπίσθιου πάνελ, η στιβαρότητα της κατασκευής και τα υλικά, το μέγεθος, το βάρος, η αντοχή στο νερό και ο βαθμός πρόσφυσης.

Το SquareTrade Breakability Score εξαρτάται από παράγοντες όπως τα φυσικά χαρακτηριστικά, οι συνέπειες μιας πτώσης, η επαφή με νερό και καφέ, η ολισθηρότητα κ.α. Όσο υψηλότερο είναι το σκορ (σε μια κλίμακα από 1 έως 10), τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος καταστροφής λόγω ατυχήματος.

«Για πρώτη φορά, υποβάλαμε 10 tablets σε απαιτητικά Breakability Tests και διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος όντως μετράει. Αυτές οι συνήθως ακριβές συσκευές διαθέτουν μεν χρηστικότητα… ελβετικού σουγιά, αλλά όχι και την αντοχή του. Είναι γεγονός ότι ένα από τα tablets που δοκιμάσαμε, κυριολεκτικά έσπασε στα δύο», δήλωσε ο Ty Shay, Chief Marketing Officer της SquareTrade. «Σε αντίθεση με τα smartphones όπου η Apple κατατάσσεται σταθερά πρώτη σε Breakability Tests, εδώ, το Galaxy Tab 8.4 S απεδείχθη το πιο ανθεκτικό».

Συμπερασματικά, τα μικρά tablets, απέδωσαν πάνω από το προσδοκώμενο, κυρίως σε δοκιμές πτώσης και διαβροχής, καλύτερα απ' όσο τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις μοντέλα. Συσκευές όπως το Sony Xperia Z3 (σκορ 4) και το Apple iPad Mini 3 (σκορ 4,4) πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις. Δημοφιλείς συσκευές όπως το Samsung Galaxy Tab 10.5 S (σκορ 6) και το Apple iPad 2 air (σκορ 6,1) υστέρησαν σε κάποιες δοκιμές όπως αυτές της ολισθηρότητας και της πτώσης.

Δημοφιλή