Επιστολή Νίκου Ρωμανού: «Σταματάω την απεργία πείνας, έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη»

Επιστολή Νίκου Ρωμανού: «Σταματάω την απεργία πείνας, έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη»
Eurokinissi

Αμέσως μετά την απόφαση του να σταματήσει την απεργία πείνας ο έγκλειστος και νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, Νίκος Ρωμανός σε δήλωση του, χαρακτηρίζει σημαντική νίκη της υπερψήφισης της τροπολογίας Αθανασίου. Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, κρατά αποστάσεις απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ευχαριστεί τους «αλληλέγγυους» συντρόφους και τους γιατρούς του νοσοκομείου που όπως υποστηρίζει «αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν».

Νωρίτερα συναντήθηκε με τον δάσκαλο του στις φυλακές, Πέτρο Δαμιανό, ο οποίος έγραψε στον τοίχο του στο Facebook, ότι ο Νίκος Ρωμανός του είπε: «Κύριε Πέτρο να επικοινωνήσουμε με τη σχολή για να μη χαθεί το εξάμηνο.»

Μάλιστα όπως αναφέρει τις επόμενες ημέρες θα επανέλθει με πιο μακροσκελή ανακοίνωση. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Ρωμανού έχει ως εξής:

«Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας, έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτησή μου, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται, να 'φοράω βραχιολάκι'.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε γι αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.

Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς οι πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.

Υψώνω τη γροθιά μου, στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου, σε όλους εκείνους τους συντρόφους, που στάθηκαν δίπλα μου ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ"

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες

ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν.»

Δημοφιλή