Σε πλήρη ετοιμότητα ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ

Σε πλήρη ετοιμότητα ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ
eurokinisi

Όταν πριν από περίπου δυο μήνες κορυφαία στελέχη της ΝΔ λάμβαναν την εντολή από το Μέγαρο Μάξιμου να «οργώσουν» την Ελλάδα με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, κάνεις δεν είχε στο μυαλό του ότι επρόκειτο ουσιαστικά για την ...έναρξη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου.

Τότε, το μήνυμα ήταν σαφές. «Συστράτευση όλων των στελεχών και συσπείρωση της βάσης»

Δυο μήνες μετά, ο κομματισμός μηχανισμός της ΝΔ βρίσκεται σε κατάσταση «εκλογικού συναγερμού» με την στρατηγική της επανένταξης μεσαίων κυρίως στελεχών από όλους τους χώρους να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στις 29 Δεκεμβρίου να διαπιστωθεί αδυναμία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και επομένως πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αναμένεται να δώσει και το σύνθημα για εγρήγορση και ετοιμότητα των βουλευτών του, έστω και αν εδώ και ημέρες από το Μέγαρο Μάξιμου διατυπώνεται μια μόνιμη αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις πολυπόθητες 180 ψήφους που χρειάζονται στην Τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια.

Όπως και να έχει, στο μικροσκόπιο του κυβερνητικού επιτελείου μπαίνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές και οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές - που συγκροτούν ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα - και συνολικά φθάνουν τους 24.

Ακόμα και με αυτούς όμως θα χρειαστεί να εξασφαλιστεί η θετική ψήφος ικανού αριθμού βουλευτων που έχουν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ και την ΔΗΜΑΡ, με τις πληροφορίες να επιμένουν οτι στο Παρασκηνιο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση προσέγγισης ορισμένων εξ´ αυτών.

Δημοφιλή