Κομισιόν: Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα άρει την αβεβαιότητα στις αγορές

Κομισιόν: Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα άρει την αβεβαιότητα στις αγορές
Socc

Η απόφαση των ελληνικών Αρχών για τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και η επιλογή του Σταύρου Δήμα «μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές και στέλνει ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη» τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου, η εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε τα εξής: «Η Επιτροπή σημειώνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου που θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου. Όπως γνωρίζετε προβλέπονται τρεις γύροι. Πρόκειται για μια δημοκρατική απόφαση των ελληνικών Αρχών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η απόφαση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές. Είναι ένα ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη το ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παρουσιάσει ως υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα, πρώην επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο. Η επιλογή βρίσκεται τώρα στην ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό».

Εξάλλου ερωτηθείσα αν με την ανακοίνωση αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τοποθετείται επί θεμάτων της ελληνικής πολιτικής ζωής απάντησε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση της Κομισιόν, η οποία δεν παίρνει μέρος στις εσωτερικές διαδικασίες των κρατών μελών. Αυτήν τη στιγμή κρίναμε ότι αυτήν τη δήλωση θέλουμε να κάνουμε σχετικά με την επερχόμενη εκλογική διαδικασία, είπε και τόνισε ότι πρόκειται για δημοκρατική απόφαση των ελληνικών Αρχών και του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά η οποία αποτελεί ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή