Στη Βουλή για το «βραχιολάκι» του Νίκου Ρωμανού

Στη Βουλή για το «βραχιολάκι» του Νίκου Ρωμανού
SOOC

Με βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη, στην Ολομέλεια της Βουλής, η ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που αφορά τον Νίκο Ρωμανό.

Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά τους όρους που ορίζονται με υπουργική απόφαση επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Η αίτηση δεν απορρίπτεται από το Δικαστικό Συμβούλιο Φυλακών, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.

Καταθέτοντας τη ρύθμιση ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται.

Αντιδράσεις ωστόσο προκλήθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν έμεινε ικανοποιημένη, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ)

Δημοφιλή