Απεργός δίψας ο Νίκος Ρωμανός, εν αναμονή της νέας ρύθμισης στη Βουλή

Απεργός δίψας ο Νίκος Ρωμανός, εν αναμονή της νέας ρύθμισης στη Βουλή
eurokinisi

Απεργός δίψας είναι και επισήμως από το πρωί ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος μετρά και 31 ημέρες ως απεργός πείνας. Μόνη λύση, προκειμένου να σταματήσει τις απεργίες φαίνεται πως είναι η υιοθέτηση κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, μια νομοθετικής ρύθμισης που θα ικανοποιεί το αίτημα του Ρωμανού ο οποίος συμφωνεί για το «βραχιολάκι» αρκεί να εφαρμοστεί άμεσα και αντιδρά στην εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων.

Ο 21χρονος αν και σκεφτόταν εδώ και ημέρες να ξεκινήσει την αποχή από τη λήψη υγρών, η οριστική απόφαση ελήφθη το βράδυ της Τρίτης.

Καθοριστικός παράγοντας ήταν η εξέλιξη της συζήτησης επί των τροπολογιών που είχαν κατατεθεί στη Βουλή για τη διαδικασία και τους όρους χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στο νεαρό απεργό πείνας.

Ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος παρακολουθούσε τις εξελίξεις στη Βουλή και ενημερωνόταν από τους δικηγόρους τους, εκτίμησε πως οι τοποθετήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος ήταν αρνητικός στις προτεινόμενες λύσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης , εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Έτσι, αν και πλέον είναι εξαιρετικά αδύναμος, σε σημείο που αδυνατεί να σηκωθεί από το κρεβάτι ή να καθίσει καθιστός για περισσότερο από λίγα λεπτά, αποφάσισε να καταφύγει σε αυτό το ύστατο μέτρο άσκησης πίεσης προς την Πολιτεία, έχοντας, όπως τονίζει το περιβάλλον του, πλήρης επίγνωση πως πλέον θέτει εαυτόν σε ακραίο κίνδυνο.

Δημοφιλή