Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στο Χαλάνδρι.Eλεγχόμενη έκρηξη από αστυνομικούς

Βλέπουν τρομοκρατικό χτύπημα στο Χαλάνδρι
sooc

Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε από το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών σε ύποπτη τσάντα που εντοπίστηκε τα ξημερώματα έξω από υποκατάστημα Τράπεζας στο Χαλάνδρι.

Η τσάντα εντοπίστηκε ύστερα από διπλό προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα" και σύμφνωνα με πληροφορίες η βόμα ήταν τοποθετημένη μέσα σε κουτί του καφέ.

Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική που κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα μικρής ισχύος με το οποίο οι δράστες δεν ήθελαν τραυματίες. Η βόμβα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό κουτί που βρισκόταν μέσα σε σακίδιο πλάτης.

«Έχουμε δει τα πάντα»

«Έχουμε δει τα πάντα αλλά αυτό δεν μας λέει τίποτα». Με τη φράση αυτή απαντά αστυνομική πηγή ερωτηθείσα για την εξέλιξη των ερευνών για την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί έξω από υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στο Χαλάνδρι.

Το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έχει καταγράψει τα πάντα: Ένας άνδρας –εκτιμάται νεαρής ηλικίας- ο οποίος είχε καλύψει το πρόσωπό του και έχει αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του πέρασε λίγο πριν τις 5.00 τα ξημερώματα έξω από την τράπεζα και άφησε ένα σακίδιο. Στη συνέχεια, ατάραχος συνέχισε να περπατά μέχρι που εξαφανίστηκε.

Ο δρόμος από τον οποίο διέφυγε ο δράστης είναι από τους πιο εμπορικούς του Χαλανδρίου με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί αυτή την ώρα να εξετάζουν οπτικό υλικό από κάμερες διαφόρων καταστημάτων προκειμένου να αποκτήσουν ακόμα καλύτερη εικόνα για τα χαρακτηριστικά του. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι είναι σχεδόν αδύνατο να «ταυτοποιηθεί» ο δράστης με αυτό τον τρόπο. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να καταλήξουν ενδεχομένως οι αστυνομικοί σε κάποιους υπόπτους.

Σε κουτί

Το σακίδιο περιείχε ένα μεταλλικό κουτί μέσα στο οποίο ήταν τοποθετημένη η βόμβα. Ακολούθησαν τηλεφωνήματα σε δύο ΜΜΕ και η περιοχή αποκλείστηκε για να γίνει η ελεγχόμενη έκρηξη από τους πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ.

Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική που κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα μικρής ισχύος με το οποίο οι δράστες δεν ήθελαν τραυματίες.

Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες ανάμεσα σε ασύλληπτα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που με το χτύπημα αυτό θέλησαν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε, τοποθετημένος σε κουτί, παραπέμπει σε αντάρτες πόλης νέας γενιάς.

«Βόμβες μέσα σε κουτί –πολλές φορές πλαστικό- έχουν τοποθετήσει μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Αρκετά από τα μέλη της οργάνωσης αυτής παραμένουν ασύλληπτα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως εκτιμάμε ότι οι κατασκευαστές της βόμβας έκαναν κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία και έτσι δεν έγινε ποτέ η έκρηξη», λέει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Τα υπολείμματα DNA και τα δαχτυλικά αποτυπώματα που περισυνελλέγησαν από το σημείο της έκρηξης εστάλησαν για ταυτοποίηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Δημοφιλή