Αναζητούν Ρουμάνο για τη δολοφονία Κουμανταρέα – Κοντά στην εξιχνίαση η ΕΛ.ΑΣ.

Αναζητούν Ρουμάνο για τη δολοφονία Κουμανταρέα – Κοντά στην εξιχνίαση η ΕΛ.ΑΣ.
sooc

Έναν Ρουμάνο με τον οποίο είχε ραντεβού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Μένης Κουμανταρέας αναζητούν τα κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της δολοφονίας του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Ο Κουμανταρέας, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., θα πήγαινε στις 23.20 σε ραντεβού που είχε κλείσει με τον αλλοδαπό άνδρα. Σηκώθηκε λίγο μετά τις 22.00 από καφετέρια, όπου βρισκόταν μαζί με συγγραφέα φίλο του, για να πάει να πάρει κάτι από το σπίτι στου στην οδό Ζακύνθου αλλά δεν γύρισε ποτέ.

Οι άνδρες της Ασφάλειας αναζήτησαν από την πρώτη στιγμή τον άνθρωπο με τον οποίο ο Μένης Κουμανταρέας είχε ραντεβού, καθώς έκριναν ότι πρόκειται για το νούμερο ένα ύποπτο.

Το άτομο αυτό, ωστόσο, δεν βρέθηκε ποτέ. Έτσι, οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και να παίρνουν καταθέσεις από γείτονες και άτομα του περιβάλλοντος του συγγραφέα για να βρουν με ποια άτομα συναναστρεφόταν τον τελευταίο καιρό και με ποια ενδεχομένως είχε αντιπαλότητες.

Οι έρευνες κατέληξαν σε τρεις αλλοδαπούς με τους οποίους ο Κουμανταρέας διατηρούσε επαφές τους τελευταίους μήνες. Ο ένας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι Ρουμάνος και οι άλλοι δύο Αλβανοί. Τα τρία αυτά άτομα είναι οι βασικοί ύποπτοι για το έγκλημα.

Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Μένης Κουμανταρέας είχε ραντεβού με το δολοφόνο του. «Τον περίμενε στην πολυκατοικία της οδού Ζακύνθου το βράδυ του Σαββάτου. Πιθανότατα του επιτέθηκε πριν μπουν στο διαμέρισμα, όπου τον στραγγάλισε. Στραγγαλισμό συνήθως έχουμε όταν δράστης και θύμα έχουν προσωπικές διαφορές», λέει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει καταθέσεις γειτόνων που δείχνουν ότι ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας είχε διαπληκτιστεί πρόσφατα με άγνωστο μέσα στο σπίτι του. Η Αστυνομία πάντως εκτιμά ότι η δολοφονία είναι θέμα χρόνου να εξιχνιαστεί .

Δημοφιλή