Παρακράτησαν την επιδότηση του Κέντρου Τυφλών λόγω ΕΝΦΙΑ

Παρακράτησαν την επιδότηση του Κέντρου Τυφλών λόγω ΕΝΦΙΑ
Eurokinissi

Την ίδια στιγμή που ο Γιάννης Στουρνάρας ζητά να εξαιρεθεί η Τράπεζα της Ελλάδος από τον ΕΝΦΙΑ, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε κατάσχεση της επιδότησης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

«Τα χρήματα έχουν τελειώσει, δεν φτάνουν ούτε για τη διατροφή των τυφλών παιδιών που μένουν στο οικοτροφείο», λέει στη HuffPost Greece ο Χάρης Χουρδάκης από τον Σύλλογο γονέων ΑΜΕΑ Αττικής.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών εξυπηρετεί 68 μαθητές, 44 στο δημοτικό, όπου μαθαίνουν το σύστημα μπράιγ και άλλα 24 του γυμνασίου και του λυκείου που κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα. Στο οικοτροφείο μένουν τα παιδιά από την επαρχία. Αυτά είναι που υφίστανται και τις μεγαλύτερες συνέπειες της καθυστέρησης και της κατάσχεσης των χρημάτων.

Όσο για το προσωπικό, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ενοικιαζόμενοι μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, ήδη απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, θα μείνουν χωρίς μισθό και τα Χριστούγεννα.

Η κρατική επιχορήγηση που έπρεπε να λάβει το Κέντρο για το 2014 είναι 998.000 ευρώ. Μέχρι χθες, είχαν πάρει μόνο το 1/4 των χρημάτων αυτών. Το πρωί εκταμιεύθηκαν άλλες 170.000, αλλά τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τυφλών. Δεσμεύτηκαν για οφειλές του Κέντρου Τυφλών προς τον ΕΝΦΙΑ, παρότι η διοίκηση είχε προχωρήσει σε διακανονισμό.

Δημοφιλή