ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/12/2014 03:58 EET | Updated 11/12/2014 04:14 EET

Δένδιας: Πρόκληση η παρακράτηση χρημάτων από την οικογένεια του άτυχου οπλίτη- Έρχεται ρύθμιση

sooc

«Είναι προκλητικό να χάνεται ένας άνθρωπος για την πατρίδα και να παρακρατούνται χρήματα από την οικογένεια του» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του στον ANT1. Όπως επεσήμανε, ο ίδιος δεν γνώριζε το γεγονός της παρακράτησης χρημάτων (μέσω φορολόγησης) από την οικογένεια του νεαρού φαντάρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Βόλο, μετά από έκρηξη πυρομαχικών.

Παράλληλα, υπουργός είπε ότι θα ζητήσει νέα ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τα χρήματα αυτά να είναι ακατάσχετα. «Θα κάνω ότι μπορώ, μέσα στις δυνατότητες μου για να αποκατασταθεί η αδικία» υπογράμμισε ο κ .Δένδιας, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα δώσει την τελική έγκριση, έτσι ώστε να προχωρήσει η σχετική ρύθμιση.

Μανιάτης: Έδωσα εντολή στη ΔΕΗ να ρυθμίσει άμεσα το θέμα

Εντολή στη ΔΕΗ, έτσι ώστε να επανενταχτεί άμεσα η οικογένεια του 19χρονου οπλίτη που έχασε τη ζωή του στο Βόλο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, έδωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης. «Άμεσα η ΔΕΗ θα ρυθμίσει το θέμα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης.

Τι λέει η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Εντύπωση προκαλεί πάντως η «στεγνή» απάντηση της ΔΕΗ για το θέμα, η οποία απαντώντας στην καταγγελία υποστηρίζει πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να να στηρίξει την οικογένεια του οπλίτη.

Αφού παραδέχεται πως σταμάτησαν την παροχή κοινωνικού τιμολογίου στην οικογένεια, τονίζουν πως απλά εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Πολιτείας, αλλά στο... μέλλον θα προσπαθήσουν να στηρίξουν την οικογένεια.

«Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών» αναφέρει σε απάντησή της η ΔΕΗ ενώ διευκρινίζει πως το μειωμένο τιμολόγιο θεσπίστηκε με απόφαση της Επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων του 1996 και ορίζει ότι δικαιούχοι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω.

Sponsored Box