ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/12/2014 11:35 EET | Updated 11/12/2014 11:35 EET

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με 70 κιλά ναρκωτικά

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Ένας 63χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για μεταφορά μεγάλης ποσότητας της επικίνδυνης ναρκωτικής ουσίας «Κhat».

Συνολικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Τελωνείο Αερολιμένα «Ε.Βενιζέλος» 8 ταχυδρομικά δέματα γεμάτα ναρκωτικά -προερχόμενα από Ναϊρόμπι- βάρους 68 κιλών και 860 γραμμαρίων.

Ο Έλληνας συνταξιούχος φέρεται να είχε αναλάβει την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από διάφορες χώρες της Αφρικής στη χώρα μας με την αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων.

Μετά από διενέργεια ελεγχόμενης μεταφοράς του δέματος, την 08-12-2014, σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην περιοχή των Πετραλώνων, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής και μετά τη σύλληψη του 63χρονου Έλληνα, εντοπίστηκαν από τις Τελωνειακές Αρχές του Αερολιμένα Ε. Βενιζέλος άλλα 12 δέματα με την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 108 κιλών, προερχόμενα από Ναϊρόμπι, επ' ονόματι του συλληφθέντος.

Επίσης την 11-12-2014 εντοπίστηκαν ακόμη 2 δέματα από Γκάνα που περιείχαν την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 18 κιλών, με παραλήπτη τον συλληφθέντα.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς επαναπροωθούσε τα δέματα με την ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ στις Η.Π.Α.

Επίσης εντοπίστηκαν άλλες 16 αποστολές δεμάτων από τον συλληφθέντα προς τις Η.Π.Α., από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (DEA), για τη πλήρη διαλεύκανση του τριγώνου Αφρική - Ελλάδα - Η.Π.Α., διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.