ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2014 12:00 EET | Updated 11/12/2014 12:01 EET

Το ISIS πουλά το πτώμα του αποκεφαλισμένου Τζέιμς Φόλεϊ για ένα εκατ. δολάρια

ASSOCIATED PRESS
Journalist James Foley, of Rochester, N.H., responds to questions during an interview with The Associated Press, in Boston, Friday, May 27, 2011. Foley, who was working for the Boston-based GlobalPost while reporting on the conflict in Libya, was captured along with two others by Libyan government forces on April 5, 2011. Foley, American freelance journalist Clare Morgana Gillis, of New Haven, Conn., and Spanish photographer Manu Brabo were released by Libyan authorities last week. (AP Photo/Steven Senne)

Μία νέα μέθοδο χρηματοδότησης φαίνεται να «εξερευνούν» οι τζιχαντιστές του ISIS, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του BuzzFeed News, μεσάζοντες με δεσμούς με την οργάνωση προσπαθούν να διαπραγματευτούν την πώληση του πτώματος τουλάχιστον ενός εκ των ανθρώπων που έχει εκτελέσει- και ειδικότερα, του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέιμς Φόλεϊ εκτελέστηκε δι' αποκεφαλισμού τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας σειράς εκτελέσεων δυτικών ομήρων, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ISIS ζητεί ένα εκατ. δολάρια για το πτώμα του Φόλεϊ, το οποίο θα παραδώσει μέσω των τουρκικών συνόρων, με την οργάνωση να προτίθεται να παρέχει δείγμα DNA προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για το κλείσιμο σχετικής συμφωνίας.

Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, θα αποτελεί άλλη μία απόδειξη σχετικά με την έκταση των ενεργειών στις οποίες είναι πρόθυμο να προβεί το ISIS στο πλαίσιο της «επιχείρησης» ομηριών που έχει στήσει, η οποία του έχει αποφέρει έσοδα και δημοσιότητα.

Κάποια στιγμή νωρίτερα μέσα στο έτος, το ISIS κρατούσε 23 δυτικούς ομήρους στη Συρία. Δεκαπέντε Ευρωπαίοι απελευθερώθηκαν, με τις κυβερνήσεις τους να φέρονται να έχουν πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα, ωστόσο οι Βρετανοί και Αμερικανοί όμηροι συνέχισαν να κρατούνται, καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών αρνούνται να διαπραγματευτούν ή να αφήσουν τις οικογένειές τους να πληρώσουν λύτρα.

Μετά την εκτέλεση του Φόλεϊ, το ISIS δημοσιοποίησε βίντεο και άλλων εκτελέσεων, όπως του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, του Βρετανού Άλαν Χένινγκ και του επίσης Αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ. Ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι και μια 26χρονη γυναίκα επίσης από τις ΗΠΑ παραμένουν στα χέρια του ISIS.

Sponsored Post