ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/12/2014 08:03 EET | Updated 11/12/2014 08:03 EET

Μοσκοβισί: «Η Αθήνα έχει ορίζοντα 2 μηνών να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις»

Eurokinissi

Στην επίσκεψή του στην Ελλάδα τη Δεύτερα, αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σε πρωινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου Ζαν Πιερ Ελκαμπάς, εάν σε αυτό το πρώτο ταξίδι ως Ευρωπαίος επίτροπος στην Ελλάδα, πηγαίνει να «την νουθετήσει, να της δώσει παράταση ή νέες πιστώσεις», ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Πρώτ' απ' όλα, υπάρχει ένα πρόγραμμα που έχει έναν χρονικό ορίζοντα δύο μηνών για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Κατά δεύτερο, στόχος μου είναι να δείξω την υποστήριξή μου, γιατί ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες, είμαστε δίπλα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι προσπάθειες σταματούν».

Ο Επίτροπος αναγνώρισε στη συνέχεια ότι τα ελλείμματα μειώθηκαν κατά 10%, με πρωτογενές πλεόνασμα φέτος.

«Ήταν δύσκολα για τους Έλληνες, αλλά τώρα βλέπουν την έξοδο από το τούνελ, υπό την προϋπόθεση να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω. Η Ευρώπη, η ευρωζώνη είναι στο πλευρό της Ελλάδος, αλλά η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις» κατέληξε ο Μοσκοβισί.

Σε ό,τι αφορά στη Γαλλία, τόνισε ότι εφ' όσον οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν επιτύχουν τη μείωση του ελλείμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα αναλάβει τις ευθύνες της». Αφήνοντας έμμεσα ανοικτό το θέμα των κυρώσεων, πρόσθεσε ότι «προτιμά τον εποικοδομητικό διάλογο από τις κυρώσεις».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post