ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/12/2014 02:45 EET | Updated 11/12/2014 07:16 EET

170 βουλευτές στην πρώτη ψηφοφορία για Δήμα ο στόχος Σαμαρά

sooc

Χαρακτηριστικά προεκλογικού αγώνα εθνικών εκλογών αναμένεται να έχει η σημερινή εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι εδώ και δυο ημέρες έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι βουλευτές να ακυρώσουν κάθε προσωπική τους εκδήλωση και ραντεβού και να δώσουν το παρόν, ενώ η σχετική οδηγία μεταφέρθηκε και σε όσους βουλευτές της ΝΔ βρίσκονταν στο εξωτερικό σε αποστολές της Βουλής να επιστρέψουν εγκαίρως στην Αθήνα.

Είναι προφανές ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να βγει προς τα έξω η εικόνα της συσπείρωσης και της συστράτευσης ολόκληρης της ΚΟ, χωρίς να υπάρξουν περιθώρια παρερμηνειών ή ακόμα και αρνητικών σχολίων για στήριξη με αστερίσκους στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του, στην πραγματικότητα θα στέλνει ταυτόχρονα μήνυμα και σε όσους βουλευτές - ανεξάρτητους και μη - εμφανίζονται διστακτικοί ή ακόμα και αναποφάσιστοι ως προς την τελική τους επιλογή, καλώντας τους να μετρήσουν τις συνέπειες των επιλογών τους.

Ο ίδιος αναμένεται να εξηγήσει εκ νέου το σκεπτικό της απόφασής του για επίσπευση της προεδρικής εκλογής, ως μια πράξη ευθύνης μπροστά στην πολιτική αβεβαιότητα, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι για τρίτη συνεχόμενη φορά θα διαψεύσει τα σενάρια περί αντικατάστασης του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του θα είναι ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τη στάση του παίζει παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών, προκαλώντας ταυτόχρονα έντονους κραδασμούς στην εικόνα της χώρας στις αγορές.

Θα επικαλεστεί το αρνητικό ρεκόρ του Χρηματιστηρίου και την ελεύθερη πτώση του γενικού δείκτη, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι με την στρατηγική της συνεχιζόμενης αμφισβήτησης των πάντων, δημιουργεί φόβο και εκνευρισμό στις αγορές.

Η στρατηγική της άντλησης ψήφων

Την ίδια στιγμή, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν να διατυπώνουν στις κατ´ ιδίαν συνομιλίες τους την αισιοδοξία τους ότι θα συγκεντρωθεί οι μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών και ότι μέχρι την τελική στροφή στις 29 Δεκεμβρίου βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα τηρούν την πλάστιγγα υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.

Το κλειδί ωστόσο είναι η πρώτη ψηφοφορία στις 17 του μηνός, μια ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και για ψυχολογικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, αφού βασική επιδίωξη είναι η πρώτη φανερή ονομαστική ψηφοφορία να δώσει έναν αριθμό βουλευτών κοντά στο φράγμα των 170, προκειμένου στις επόμενες δυο ψηφοφορίες να επισφραγιστεί με την επιλογή και άλλων βουλευτών η δυναμική της υποψηφιότητας Δήμα.

Sponsored Post