ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/12/2014 05:54 EET

Το νέο βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κατά της ξενοφοβίας

«Εύχομαι να φύγει το κενό που αισθάνομαι. Δεν με αποδέχονται όλοι»...Είναι οι λέξεις στο γράμμα που απευθύνει στη μητέρα του ο Ραμί και είναι οι ίδιες λέξεις που θα μπορούσαν να έχουν γράψει χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν ανάμεσα μας και βιώνουν την ξενοφοβία και την αποξένωση.

Ο Ραμί είναι ο πρωταγωνιστής του νέου βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας ενάντια στην ξενοφοβία για την αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας.

«Το σκεπτικό πίσω από την εκστρατεία είναι να ενθαρρύνουμε το κοινό να δει τους πρόσφυγες όπως πραγματικά είναι – ως συνηθισμένους ανθρώπους, οι οποίοι διαφεύγουν από ανείπωτη βία και διώξεις» δήλωσε ο Ρόλαντ Φρανσουά Γουέιλ, αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στη Βουλγαρία.

Όπως τόνισε, στόχος είναι μετατοπιστεί στο βάρος προς τη σωστή κατεύθυνση, μακριά από την «υποτιθέμενη», όπως τη χαρακτηρίζει απειλή των προσφύγων. «Επίσης, προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τις μετριοπαθείς φωνές ώστε να ακουστούν στο πλαίσιο της συζήτησης. Πολύ συχνά, οι φωνές αυτές πνίγονται από την ακροδεξιά».

Το βίντεο δημιούργησε η εταιρεία New Moment New Ideas.

Sponsored Post