ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/12/2014 02:36 EET | Updated 12/12/2014 03:24 EET

«Χτύπημα» με καλάσνικοφ στην Πρεσβεία του Ισραήλ

Μπαράζ πυροβολισμών από αυτόματο όπλο, κατά πάσα πιθανότητα καλάσνικοφ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πολύ μικρή απόσταση από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως στόχος ήταν η ίδια η διπλωματική αποστολή. Από τους πυροβολισμούς ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες τις αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν κάλυκες και άλλα στοιχεία.

Οι δράστες της επίθεσης, κυριολεκτικά «γάζωσαν» το κτίριο της πρεσβείας αφού στο σημείο βρέθηκαν περίπου 30 κάλυκες. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα της επίθεσης αποτελείτο από δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα ενώ εκτιμάται πως υπήρχε και μια ομάδα υποστήριξης. Ωστόσο οι κάμερες παρακολούθησης έχουν «πιάσει» μόνο τη μια μηχανή.

Σημειώνεται πως η επίθεση, όπως αναφέρουν πηγές στην αστυνομία, είναι «καρμπόν» με αυτή που είχε γίνει στο σπιτι του Γερμανού πρέσβη τον Δεκέμβριο του 2013, οπότε και πάλι οι δράστες είχαν «γαζώσει» με καλάσνικοφ το κτίριο. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει πρωτοεμφανιζόμενη τότε τρομοκρατική οργάνωση «Λαίκοί Αγωνιστές».