ΔΙΕΘΝΕΣ
12/12/2014 14:10 EET | Updated 12/12/2014 14:24 EET

Αποκατάσταση προβλήματος που προκάλεσε αεροπορικό «χάος» στη Βρετανία

Peter Macdiarmid via Getty Images
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 12: Passengers stand in an almost empty arrivals hall at Terminal Three, Heathrow Airport on December 12, 2014 in London, England. Computer problems at the National Air Traffic service have caused severe problems for air passengers at London's airports. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)

Tην αποκατάσταση τεχνικού προβλήματος στα συστήματα υπολογιστών της, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση χάους στον εναέριο χώρο της χώρας, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας.

«Έπειτα από ένα τεχνικό πρόβλημα στο (κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας) Σουόνσγουικ, το σύστημα αποκαταστάθηκε και είμαστε στη διαδικασία επανόδου σε κανονική λειτουργία», ανέφερε η NATS σε μια ανακοίνωσή της.

Το διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε πως γίνονται ξανά αναχωρήσεις από αυτό, λίγες ώρες μετά τη διακοπή των αποπροσγειώσεων λόγω του προβλήματος στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

«Πτήσεις πλέον αναχωρούν και αφίκνυνται. Παρακαλούμε να ελέγχετε την κατάσταση της πτήσης σας πριν προσέλθετε στο αεροδρόμιο», ανέφερε το Χίθροου στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου ανέφερε επίσης ότι οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ξανάρχισαν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, «τεχνικό πρόβλημα» στο κέντρο ελέγχου στο Σουόνγουϊκ προκάλεσε καθυστερήσεις και τη ματαίωση πτήσεων, με προβλήματα να σημειώνονται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αυτά περιλαμβάνονταν καθυστερήσεις στο Χίθροου και το Γκάτγουϊκ, με παρεμφερούς χαρακτήρα προβλήματα σε άλλα αεροδρόμια, (Στάνστεντ, Μπρίστολ, Λούτον, Εδιμβούργο, Σαουθάμπτον, Οξφόρδη, Λιντς Μπράντφορντ, Αμπτερντίν).

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλέστηκε το BBC, το όλο ζήτημα προέκυψε λόγω προβλήματος υπολογιστή που είχε να κάνει με τον συντονισμό των πτήσεων που καταφθάνουν στο Λονδίνο. Ειδικότερα, περιγράφτηκε ως «πρόβλημα στο εργαλείο σχεδιασμού πτήσεων».

Sponsored Post