ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/12/2014 13:21 EET | Updated 12/12/2014 13:21 EET

Νέο προεκλογικό κοινωνικό μέρισμα "σε είδος": Ποιοι δικαιούνται κουπόνια ηλεκτρονικών υπολογιστών

Wendy Redfern via Getty Images
LONDON, UK – DECEMBER 18: Charli XCX (Charlotte Aitchison) using a laptop while recording at Woodstock Studios on December 18th, 2014 in London, England. (Photo by Wendy Lynch Redfern/Redferns)

Το νέο κοινωνικό μέρισμα θα είναι σε είδος: 239.000 δικαιούχοι θα λάβουν κουπόνια για αγορά υπολογιστή ή ταμπλετ, για 12μηνη σύνδεση στο διαδίκτυο ή για μαθήματα Η/Υ, βάση του προγράμματος «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης».

Το προηγούμενο δόθηκε πριν τις ευρωεκλογές, το νυν στην έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου.

Οι δικαιούχοι, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι κάτοικοι της Αττικής, θα λάβουν κουπόνια 230 ευρώ για να αγοράσουν έναν υπολογιστή ή tablet, φθηνή μηνιαία διαδικτυακή σύνδεση των 12 ευρώ, και υπηρεσίες συμβουλευτικής ενημέρωσης μέχρι 60 ευρώ.

Το πρόγραμμα το υπογράφουν οι Υπουργοί Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών και σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται να υλοποιηθεί σύντομα. Αφορά:

  • 47.506 στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη
  • 52.477 στη Θεσσαλία
  • 22.588 στην Ήπειρο
  • 27.702 στη Δυτική Ελλάδα
  • 13.220 στα νησιά του Ιονίου
  • 40.464 στην Πελοπόννησο
  • 14.753 στο Βόρειο Αιγαίο
  • 40.527 στην Κρήτη

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη χρήση ενός κουπονιού, το οποίο θα έχει ένα μοναδικό νούμερο για κάθε δικαιούχο. Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του προγράμματος, θα ελέγχουν μέσω των διαπιστευτηρίων του TAXISNET της ΓΓΠΣ στην ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί εάν έχουν επιλεγεί, θα εντοπίζουν τα καταστήματα που συνεργάζονται με τη Δράση και με την εκτύπωση του κωδικού του κουπονιού και την αστυνομική τους ταυτότητα θα πηγαίνουν σε ένα απ΄αυτά και θα προμηθεύονται υποχρεωτικά συσκευή και τηλεπικοινωνιακή σύνδεση και προαιρετικά υποστήριξη και συμβουλευτική ενημέρωση. Το κουπόνι μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο σε φυσικό κατάστημα.

Οι δικαιούχοι που θέλουν να αποκτήσουν εξοπλισμό υψηλότερης αξίας από τα 230 ευρώ του μερίσματος θα μπορούν να συμπληρώσουν οι ίδιοι τη διαφορά, αλλά εάν επιθυμούν φτηνότερο εξοπλισμό δε θα μπορούν να μεταφέρουν τη διαφορά τιμής σε άλλη κατηγορία αλλά ούτε να την εξαργυρώσουν σε μετρητά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)