ΔΙΕΘΝΕΣ
13/12/2014 17:48 EET | Updated 13/12/2014 19:56 EET

Σκωτία: O Τζιμ Μέρφι εξελέγη νέος αρχηγός του κόμματος των Εργατικών

Jeff J Mitchell via Getty Images
GLASGOW, SCOTLAND - NOVEMBER 25: Scottish Labour leadership candidate Jim Murphy speaks in the Mitchell Library on November 25, 2014 in Glasgow, Scotland. The Scottish Labour leadership candidate Jim Murphy is calling on his party to support the full devolution of income tax to the Scottish Parliament. (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Σκωτία εξέλεξε τον πρώην υπουργό Τζιμ Μέρφι νέο ηγέτη του, πέντε μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές στις οποίες το κόμμα θα κληθεί να δώσει σκληρή μάχη για τη διατήρηση των εδρών του της Σκωτίας ώστε να κερδίσει την εξουσία στις εθνικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μέρφι, ο οποίος εθεωρείτο φαβορί, έγινε ευρύτερα γνωστός από την εκστρατεία του υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τον Σεπτέμβριο, στο οποίο ηττήθηκαν οι εθνικιστές.

Ο Μέρφι, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Σκωτίας, θα κληθεί να ενισχύσει την εικόνα του κόμματος βορείως των συνόρων ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να επανασυνδεθεί με τους ψηφοφόρους που απομακρύνονται όλο και περισσότερο από αυτό.

Μία δημοσκόπηση του Οκτωβρίου έδειξε ότι οι Εργατικοί της Σκωτίας θα εκλέξουν στο βρετανικό κοινοβούλιο μόλις τέσσερις βουλευτές από τους 41 που διαθέτουν σήμερα, στο σύνολο των 59, καθώς η υποστήριξη προς το εθνικιστικό Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) αυξάνεται ενόψει των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο του 2015.

Οι κεντροαριστεροί Εργατικοί βρίσκονται στην αντιπολίτευση στο Ουεστμίνστερ, όπου κυριαρχεί ο συνασπισμός Συντηρητικών Φιλελευθέρων Δημοκρατών. Στη Σκωτική Εθνοσυνέλευση κυριαρχεί το αυτονομιστικό SNP.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post