Αστυνομία κατά δημοσιογράφων στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής της ΕΣΗΕΑ

Αστυνομία κατά δημοσιογράφων στην για τα 100 χρόνια ζωής της ΕΣΗΕΑ

Τα 100χρονα της Ένωσης Συντακτών μάλλον γιορτάστηκαν με τρόπο του τελικά δεν απέδωσε τιμή στον ελληνικό Τύπο. Ο χώρος έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ μετατράπηκε έστω και για λίγη ώρα σε πεδίο μάχης μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφων οι οποίοι διαμαρτύρονταν ενώ την ίδια στιγμή συνάδελφοί τους υποδέχονταν εκπροσώπους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Εργαζόμενοι στον Τύπο είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της Ακαδημίας, αναμένοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και άλλα πολιτικά πρόσωπα που είχαν προσκληθεί σ την εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση της Ένωσης. Στόχος τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για την οικτρή κατάσταση που επικρατεί και στα ΜΜΕ, με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, τους μειωμένους μισθούς, τις εργοδοτικές ασυδοσίες κλπ.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας όμως που βρίσκονταν στο σημείο απώθησαν βίαια δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο.

Η αστυνομία, ανάγκασε τους δημοσιογράφους να σταθούν στο απέναντι πεζοδρόμιο, ενώ μέσα ο πρωθυπουργός ξεναγούνταν στην έκθεση από την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Στην εκδήλωση παρέστη και η Ντόρα Μπακογιάνη, η οποία κατά την αποχώρησή της από το κτίριο δέχθηκε φραστική επίθεση από συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους δημοσιογράφους που βίαια απωθήθηκαν και χτύπησαν οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν το μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, και χρόνια συνδικαλίστρια, Πόπη Χριστοδουλίδου.

Μπροστά στην ένταση που δημιουργήθηκε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο πρώην πρόεδρος Νίκος Κιάος κατέβηκαν στην είσοδο και ζήτησαν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να πάψουν να κτυπούν τους συναδέλφους που συνέχισαν να διαδηλώνουν.

Επέστρεψαν όμως στην εκδήλωση όπου μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπαοκογιάννη, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος κα.

Δημοφιλή