Εξιτήριο έλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης. Θα παραμείνει στις ΗΠΑ για μια ακόμη εβδομάδα

Εξιτήριο έλαβε ο Ν.Αναστασιάδης. Επιστρέφει στην Κύπρο σε μία εβδομάδα
BERLIN, GERMANY - MAY 06: Cyprus's president Nikos Anastasiadis, speaks to the media on May 06, 2014 in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)
BERLIN, GERMANY - MAY 06: Cyprus's president Nikos Anastasiadis, speaks to the media on May 06, 2014 in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)
Thomas Trutschel via Getty Images

Εξιτήριο έλαβε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από το νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Μανχάταν και έχει πλέον μετέβη σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου θα παραμείνει περίπου μια εβδομάδα μέχρι να επιστρέψει στην Κύπρο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου την εξαίρετη ιατρική ομάδα του δρ. Ντέιβιντ Ανταμς» δήλωσε ο κ.Αναστασιάδης λίγο πριν αναχωρήσει από το δωμάτιο της καρδιοχειρουργικής πτέρυγας του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι «η δουλειά που έγινε και τα αποτελέσματά της επιβεβαιώνονται από τον τον καρδιοχειρουργό και όχι από ένα μη επιστήμονα, όπως είμαι εγώ. Πραγματικά, αισθάνομαι μία εξαιρετική διάθεση. Νομίζω ότι η ολοκλήρωση του σταδίου της θεραπείας, που επιτρέπει πλέον την εκτός νοσοκομείου παρουσία και την ανάληψη καθηκόντων, είναι εξόφθαλμη. Αυτό το οποίο απαιτείται είναι ελάχιστη ακόμα ξεκούραση».

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης, σε μια πιο συναισθηματική αναφορά είπε «πως κάποιες ώρες της νύχτας, που είναι δύσκολο να κοιμάται κανένας, τα πλάνα μου και η ημερήσια διάταξη ετοιμάζονται για πολλά θέματα και δεν περιορίζονται μόνο εις τα θεσμικά και σε πολλά άλλα, ιδιαίτερα στα μεγάλα θέματα, είτε λέγεται Κυπριακό, είτε λέγεται οικονομία ή εκσυγχρονισμός του κράτους και τα όσα προβλήματα άλλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Ευχαρίστησε όσους του στάθηκαν «τον κόσμο της παροικίας, τους Κύπριους πολιτικούς, την εκκλησιαστική ηγεσία, το έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω όταν επιστρέψω στην πατρίδα μας και γενικότερα της συμπαράστασης που έτυχα τις δύσκολες ώρες. Και που υπήρξαν δύσκολες ώρες για να είμαστε δίκαιοι. Δεν είναι εύκολη η ανάρρωση για μια τέτοιου μεγέθους δύσκολη επέμβαση. Στην ουσία γίνεται εύκολη όταν έχεις να κάνεις με επιστήμονες του επιπέδου του δρα Ντέιβιντ 'Ανταμς και των συνεργατών του, του δρα Γιώργου Ντάγκα και των άλλων ιατρών».

Μαζί του στο δωμάτιο του νοσοκομείου ήταν ο Αμερικανός καρδιοχειρουργός που έκανε την επέμβαση, Ντέιβιντ 'Ανταμς, ο ομογενής επεμβατικός καρδιολόγος, Γιώργος Ντάγκας, η σύζυγος του Προέδρου, 'Αντρη Αναστασιάδη και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

Ο δρ. 'Ανταμς δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ασθενής ανάρρωσε 100%. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την μετεγχειρητική εξέλιξη της υγείας του. Η καρδιά του είναι δυνατή και λειτουργεί φυσιολογικά. Και ήταν τιμή μου που ήμουν ο γιατρός του προέδρου Αναστασιάδη και τιμή για το νοσοκομείο». Πρόσθεσε δε ότι «είναι από τώρα καλά, αλλά του εισηγηθήκαμε να έχει ακόμη μια εβδομάδα για ξεκούραση στη Νέα Υόρκη και να χαρεί την πόλη».

Ο Δρ. Ντάγκας ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος είναι σε αρίστη κατάσταση. Η βαλβίδα έχει επιδιορθωθεί πλήρως. Θα έχει μία ακόμη επίσκεψη στο νοσοκομείο ως εξωτερικός ασθενής και ελπίζουμε όλοι ότι κατά το τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται κοντά στον Κυπριακό λαό, που, όπως είπε ο ίδιος, τόσο επιθυμεί».

Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου και την επομένη είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, για τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώχινας βαλβίδας, καθώς και για διόρθωση καρδιακής αρρυθμίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή