Δεν διαγράφει φοιτητές το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δεν διαγράφει φοιτητές το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μόνο με τη θέλησή τους προχωρά σε διαγραφές φοιτητών το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου, όπως μετέδωσε το goodnet.gr.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όσοι φοιτητές, σύμφωνα πάντα με το μητρώο τους, έχουν ξεπεράσει τον προβλεπόμενο χρόνο φοίτησης, έχουν ήδη λάβει την ειδοποίηση με την οποία καλούνται ουσιαστικά να δώσουν το «στίγμα» αν επιθυμούν να συνεχίσουν ή όχι τις σπουδές τους.

Έτσι, αρκετοί είναι εκείνοι που ανταποκρίνονται στις εν λόγω ειδοποιήσεις και προχωρούν σε επικαιροποίηση της εγγραφής τους στο τμήμα στο οποίο φοιτούν, ενώ ένας πολύ μικρός αριθμός εξέφρασε την επιθυμία να διαγραφεί με γραπτό αίτημά του προς το Πανεπιστήμιο, όπως και έγινε.

Ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά όπως τόνισε ο Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Χουρδάκης τους 300 συνολικά φοιτητές. Μάλιστα, ο κ. Χουρδάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη λογική της οριζόντιας διαγραφής τονίζοντας πως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και πως ορισμένοι φοιτητές καλούνται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους απόρροια των οικονομικών ή οικογενειακών συνθηκών τους.

Ο κ. Χουρδάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: «Η απόφαση της Συγκλήτου, του Ανώτατου οργάνου του πανεπιστημίου Κρήτης είναι ότι δεν διαγράφεται κανένας φοιτητής παρά μόνο με τη θέλησή του, αν ο ίδιος δηλαδή επιθυμεί με γραπτό αίτημά του να διαγραφεί. Εμείς δεν έχουμε διαγράψει κανέναν φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ακριβώς επειδή θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα των φοιτητών να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Βεβαίως έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι φοιτητές από τη διοίκηση ότι εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους θα πρέπει να κάνουν εγγραφές και πάρα πολλοί φοιτητές έχουν ανταποκριθεί σε αυτό.

Υπάρχουν όμως και φοιτητές οι οποίοι μόνοι τους με γραπτό αίτημά τους έχουν ζητήσει τη διαγραφή τους. Είναι ένας πολύ μικρός αριθμός φοιτητών γύρω στους 200-300. Υπάρχουν φοιτητές που αναγκάστηκαν λόγω δυσμενών συνθηκών ή οικογενειακών προβλημάτων χωρίς τη θέλησή τους να βρεθούν για πολλά χρόνια εκτός του ακαδημαϊκού χώρου και αυτούς δεν μπορείς να τους τιμωρήσεις».

Αναφερόμενος στον ρόλο του Πανεπιστημίου, ο κ. Χουρδάκης τόνισε πως το Πανεπιστήμιο δεν καλείται να «τιμωρήσει» τους φοιτητές που ξεπερνούν το προβλεπόμενο χρόνο των σπουδών τους, αναφέροντας μάλιστα πως αρκετοί είναι εκείνοι οι φοιτητές που μετά από διακοπή των σπουδών τους επέστρεψαν στα φοιτητικά έδρανα για να πάρουν το πτυχίο τους.

Δημοφιλή