ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/12/2014 04:26 EET | Updated 15/12/2014 04:26 EET

Κρησφύγετο της ΟΛΑ αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

eurokinissi

Κρησφύγετο τρομοκρατών στις περιοχές που συνορεύουν με την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό και με την οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι αναζητά πυρετωδώς η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την υψηλού ρίσκου επίθεση της περασμένης Παρασκευής με 56 σφαίρες.

Η απόσταση ανάμεσα στην ισραηλινή πρεσβεία και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη που έγινε στόχος των ίδιων τρομοκρατών –της οργάνωσης ΟΛΑ- πριν από ακριβώς ένα χρόνο είναι μικρότερη από τρία χιλιόμετρα. Το στοιχείο αυτό θεωρείται σημαντικό για τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής που εκτιμούν ότι οι δράστες διατηρούν κρησφύγετο στην περιοχή, την οποία απέδειξαν ότι γνωρίζουν εξαιρετικά.

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει την ΕΛ.ΑΣ. να πιστεύει ότι η ΟΛΑ διατηρεί «κατάλυμα» σε σχετικά κοντινή απόσταση είναι ότι οι τέσσερις ένοπλοι που χτύπησαν την ισραηλινή πρεσβεία φέρονται να διέφυγαν με βαν. Αυτό μπορεί σημαίνει ότι δεν θα ήθελαν να ρισκάρουν να διανύσουν μεγάλη απόσταση με ένα όχημα που δεν τους προσέφερε ευελιξία, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται να μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα –πιθανότατα μοτοσικλέτες- εγκαταλείποντας το βαν.

Ενδιαφέρον για την εξέλιξη των ερευνών παρουσιάζει μαρτυρία ατόμου που βρισκόταν στην περιοχή της ισραηλινής πρεσβείας την ώρα του χτυπήματος, σύμφωνα με την οποία ο οδηγός του βαν είχε γυναικεία χαρακτηριστικά. Ανάλογη μαρτυρία είχε υπάρξει στην επίθεση με καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Στο μικροσκόπιο τρία άτομα

Τρεις «εξαφανισμένους» άνδρες αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. ως υπόπτους για την επίθεση της περασμένης Παρασκευής στο Παλαιό Ψυχικό. Ένας από αυτούς είχε «φωτογραφηθεί» ως ο ενοικιαστής σταθμευμένου οχήματος στα Εξάρχεια, μέσα στο οποίο το Μάρτιο του 2013 είχαν βρεθεί από την Αντιτρομοκρατική δύο καλάσνικοφ, πέντε χειροβομβίδες και τρεις γεμιστήρες. Το ίδιο άτομο είχε απασχολήσει και πάλι τις Αρχές το 2005 όταν είχε συλληφθεί για αφαίρεση ασπίδων από διμοιρία των ΜΑΤ αλλά και για ληστεία στην περιοχή της Μαλακάσας.

Δύο ακόμα ύποπτοι έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής. Πρόκειται για γνώριμα στην ΕΛ.ΑΣ. άτομα που είχαν στο παρελθόν –προ δεκαετίας- έντονη δράση που σχετίζονταν με «απαλλοτριώσεις» τραπεζών.