ΔΙΕΘΝΕΣ
15/12/2014 11:44 EET | Updated 15/12/2014 11:44 EET

Αναίμακτα έληξε η ομηρία σε διαμέρισμα στη Γάνδη του Βελγίου

ASSOCIATED PRESS
Special forces police guard a street in Ghent, western Belgium, Monday, Dec. 15, 2014. Four armed men have entered an apartment, and police have blocked off a wide perimeter around the area. Police said Monday that three hours after the men entered the apartment it was still unclear whether they had taken any hostages. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Αναίμακτα έληξε η υπόθεση ομηρίας στη Γάνδη, στο δυτικό Βέλγιο καθώς ο όμηρος απελευθερώθηκε και οι δράστες συνελήφθησαν, μετά από έφοδο της αστυνομίας σε διαμέρισμα.

Αρχικά, πληροφορίες είχαν κάνει λόγο για εισβολή τεσσάρων ενόπλων στο διαμέρισμα ενώ ακόμη δεν είναι γνωστά τα κίνητρα τους. Ωστόσο η εισαγγελία ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία αφού «δεν φαίνεται να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα» όπως δήλωσε και εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι δράστες είχαν εισβάλει στο διαμέρισμα το πρωί της Δευτέρας και το περιστατικό έλαβε τέλος αρκετές ώρες αργότερα μετά την έφοδο αστυνομικών στο διαμέρισμα. Τουλάχιστον δύο άνδρες βγήκαν από το κτίριο με τα χέρια ψηλά αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς βγήκε ο τρίτος άνδρας ή εάν η αστυνομία αναζητά και άλλους δράστες.

Οι δράστες παραδόθηκαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση και όπως μεταδίδει το φλαμανδικό τηλεοπτικό δικτύου VRT γείτονες ανέφεραν πως στο διαμέρισμα, που βρίσκεται σε κεντρική συνοικία της Γάνδης, ζούσαν «έμποροι ναρκωτικών».

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη και μονάδες επέμβασης της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου έσπευσαν να συνδράμουν την τοπική αστυνομία.

Σημειώνεται πως περιστατικό ομηρίας είχε σημειωθεί στη Γάνδη πριν από δύο μήνες και είχε σχέση με υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου.