ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/12/2014 09:27 EET | Updated 15/12/2014 09:27 EET

Κομισιόν: Παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ το μόνο σενάριο

seber's tumblrcommons.wikimedia.org/wiki/File:European_Commission_flags..." data-caption="seber's tumblrcommons.wikimedia.org/wiki/File:European_Commission_flags..." data-credit="tiseb/Flickr">

Η σταθερή παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αποτελεί το μόνο σενάριο πάνω στο οποίο εργάζεται η Κομισιόν, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η κα Αντρέεβα κλήθηκε να σχολιάσει ποια θα είναι η στάση της Κομισιόν εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές και απάντησε ότι η δέσμευση της Επιτροπής όσον αφορά στις προσπάθειες των αρχών και του λαού της Ελλάδας έχει υπάρξει απόλυτα σαφής- κάτι που, όπως επεσήμανε, αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας.

Η κ. Αντρέεβα υπενθύμισε ότι αυτήν τη στιγμή ο επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, βρίσκεται στην Αθήνα και παρέπεμψε στις δηλώσεις που θα γίνουν εκεί.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, προανήγγειλε την επιστροφή της τρόικας τις πρώτες ημέρες του 2015 και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τους δανειστές μέχρι την 26η Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα για την πορεία της οικονομίας, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, απάντησε ότι κλείνει.