ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/12/2014 11:48 EET | Updated 15/12/2014 12:08 EET

Και με τη «βούλα» οι ιδιωτικές σχολές Ναυτικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης

eurokinisi

«Σημαντική μεταρρύθμιση», χαρακτήρισε την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή να προωθηθούν για υπογραφή οι κανονιστικές διατάξεις για την ίδρυση και λειτουργία των ΝΕΚΕ, τονίζοντας ότι «μετά από 11 χρόνια αναβολών ενεργοποιούμε τη νομοθεσία για την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση και βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των Ελλήνων αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού, που αναγκάζονταν να καταφεύγουν σε άλλες χώρες για τη μετεκπαίδευσή τους».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα κατεξοχήν ναυτιλιακή με μακρά παράδοση στη ναυτοσύνη και τη ναυτική τέχνη, της οποίας κινητήριος μοχλός ήταν και είναι οι ναυτικοί μας. Για τον λόγο αυτό, θέσαμε ως ύψιστο στόχο τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και τη διαρκή αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης των Ελλήνων ναυτικών», κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Οι κανονιστικές διατάξεις απορρέουν από σχετικό νόμο του 2003 και μέχρι σήμερα παρέμεναν ανενεργές. Στις διατάξεις αυτές προβλέπεται το πλαίσιο εποπτείας των ΝΕΚΕ από την ελληνική πολιτεία, το οποίο θα αφορά το περιεχόμενο σπουδών, τη διασφάλιση της ποιότητας, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον υλικοτεχνικό τους εξοπλισμό, ενώ, με αυτές, διαμορφώνεται η βάση του εφαρμοστικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών σχολών που θα καλύπτουν όλο το φάσμα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ