Σκρέκας: Η πρώτη κατοικία δανειοληπτών με οικονομική δυσχέρεια δεν κινδυνεύει

Σκρέκας: Η πρώτη κατοικία δανειοληπτών με οικονομική δυσχέρεια δεν κινδυνεύει
Eurokinissi

Με τον κώδικα δεοντολογίας που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου και είναι δεσμευτικός για τις τράπεζες, η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους δανειολήπτες που έχουν οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου σε ερώτηση σχετικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ερωτηθείς εάν θα νομοθετήσει στην επέκταση του ισχύοντος καθεστώτος, απάντησε ότι δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα θέματα που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας ότι «η μάχη της κυβέρνησης, για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, συνεχίζεται. Η μάχη της κυβέρνησης και του υπουργείου, για να μειώσουμε τις τιμές και ενόψει του γιορτινού τραπεζιού, συνεχίζεται. Η μάχη της κυβέρνησης για να μειώσουμε την ανεργία, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να δώσουμε λύσεις στην κοινωνία, συνεχίζεται σκληρά».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε αισιόδοξος, εκφράζοντας την άποψη ότι οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου « θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτεια».

Δημοφιλή