ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/12/2014 12:05 EET

Τσίπρας: Ικανός να σκηνοθετήσει ακόμη και bankrun ο Σαμαράς

Sooc

«Επικίνδυνο για τη χώρα» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του Επικοινωνιακού Επιτελείου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου» και τόνισε: «Έχουν, όμως, γνώσιν οι φύλακες. Όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσουν δεν θα τα καταφέρουν». «Θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, επίσης, ότι κυβέρνηση και τρόικα, αφού συμφώνησαν σε όλα τα νέα σκληρά μέτρα, τώρα από κοινού μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της προεδρικής εκλογής.

Για τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε, επίσης, ότι «δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας, καθώς έχει υιοθετήσει τη λογική "Αποθανέτω η ψύχη μου μετά των αλλοφύλων"», προσθέτοντας πως χαρακτηριστική είναι η δήλωση της κ. Βούλτεψη, η οποία προαναγγέλλει πιστωτικό γεγονός λόγω εκλογών. «Υπονομεύει αδίστακτα τη Δημοκρατία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνος Σκουρλέτης για «προπαγανδιστικό σχέδιο κινδυνολογίας»

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real 97.8, έκανε λόγο για «προπαγανδιστικό σχέδιο κινδυνολογίας » από πλευράσ της κυβέρνησης και τόνιζε: «Eίναι πολλά αυτά που μας ανησυχούν, αλλά θα έλεγα τις τελευταίες μέρες αυτό που μας εξοργίζει είναι μια προσπάθεια από την ίδια την κυβέρνηση να ενθαρρύνει τις αγορές ή τους ανθρώπους των αγορών να επιτεθούν κατ΄ουσίαν στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός φαίνεται -και δεν το είχαμε όλοι συνειδητοποιήσει- είχε προαναγγείλει στο καφενείο της Βουλής αυτόν τον σχεδιασμό. Μετά έβαλε την κ. Βούλτεψη, τον κ. Γεωργιάδη».

Όπως σημείωσε δημιουργείται ένα σκηνικό με πρωτοβουλία κυρίως της κυβέρνησης «να πάμε στη διαδικασία εκλογής του προέδρου μέσα σε συνθήκες που είναι άκρως επικίνδυνες». Σημείωσε δε πως η επίσπευση της εκλογής με τον τρόπο που έγινε, «έγινε για να κρύψει από τον ελληνικό λαό τη συζήτηση και από ό,τι φαίνεται τη συμφωνία για νέα μέτρα που πηγαίνουν μαζί με την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας. Αυτό προφανώς δεν άντεχε πολιτικά να το παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς στον ελληνικό λαό και το ελληνικό κοινοβούλιο. Επέλεξε λοιπόν, με την πλάτη στον τοίχο, είναι αλήθεια, να επισπεύσει την προεδρική εκλογή ενώ ταυτόχρονα βάζει μπρος ένα τέτοιο προπαγανδιστικό σχέδιο κινδυνολογίας σε βάρος της χώρας του. Και για αυτό το τελευταίο δεν υπάρχει προηγούμενο».