ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/12/2014 13:40 EET | Updated 16/12/2014 13:40 EET

Επιβεβαιώνουν, και πάλι, οι ΑΝΕΛ πως δεν θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα

sooc

Ομόφωνα επιβεβαιώθηκε, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματο.

Επί του θέματος, τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές και όλοι τάχθηκαν κατά της υπερψήφισης της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες θα εντείνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Θα ακούσετε πολλά, αλλά μην τα πιστεύετε. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι μια γροθιά" είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στους βουλευτές του κόμματός του.

Ο κ. Καμμένος τόνισε, επίσης, ότι «τον επόμενο Πρόεδρο πρέπει να τον επιλέξει κυβέρνηση πλειοψηφίας και όχι μειοψηφίας όπως σήμερα, γιατί δεν είναι συμβατό με τη βούληση του λαού».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, κάλεσε τους βουλευτές «να μην πιστεύουν τα φερόμενα ευρήματα», και εκτίμησε ότι οι έρευνες χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης προς τους βουλευτές. «Εάν δεν εκλεγεί τελικά Πρόεδρος τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά» είπε ο κ. Καμμένος.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα «θα πάει μέχρι τέλους, θα είναι και στις τρεις ψηφοφορίες», ενώ αποφασίστηκε να «ανεβάσουν τους τόνους» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στις αντιπαραθέσεις θα «μπαίνει στο κάδρο» της κριτικής πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) και κυρίως οι θέσεις του για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους και τα εθνικά θέματα.

Τέλος, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εκτίμησαν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολυκομματική και όχι δικομματική, υπό την έννοια της δημιουργίας φυγόκεντρων δυνάμεων στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, και τη συμμετοχή νεοεκλεγμένων στελεχών τους σε κυβερνητικό σχήμα.

Στην ΚΟ συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την συνταγματική αναθεώρηση καθώς και την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post