ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/12/2014 05:11 EET | Updated 16/12/2014 05:11 EET

Διαφήμιζε και πωλούσε παράνομα e-books μέσω Facebook

ASSOCIATED PRESS
The 7-inch Amazon Kindle HDX, is shown on the optional folding

E-book γνωστού εκδοτικού οίκου πουλούσε παράνομα μία 58χρονη από την περιοχή του Ζωγράφου, η οποία συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου κατέθεσε μήνυση σε βάρος των διαχειριστών ιστοσελίδας που πουλούσε διαδικτυακά βιβλία χωρίς δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τότε άρχισαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. που κατέληξαν στη χθεσινή σύλληψη της 58χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνίδα από του Ζωγράφου διαφήμιζε τα e-book μέσω Facebook και αποκόμιζε μεγάλα κέρδη από τις πωλήσεις.

Ειδικότερα, η συλληφθείσα μαζί με συνεργούς της που αναζητούνται είτε προσέφεραν προς πώληση ή ανάγνωση σε χρήστες του διαδικτύου, διαδικτυακά βιβλία του οίκου, είτε παρέπεμπαν τους χρήστες σε παράνομους διαδικτυακούς συνδέσμους (url’s), μέσω των οποίων τους παρεχόταν αυτή η δυνατότητα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των νομίμων δικαιούχων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για όλα αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθησε σχετική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, στο πλαίσιο και της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας (Interpol). Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί η εμπλοκή της 58χρονης στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών στο σπίτι της 58χρονης, στην περιοχή του Ζωγράφου, βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι ήταν διαχειρίστρια της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.