ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/12/2014 10:23 EET | Updated 16/12/2014 10:23 EET

Κουβέλης: Συνταγματικά αβάσιμη η άποψη ότι θα χαθούν 50 έδρες αν συνεργαστούμε με ΣΥΡΙΖΑ

eurokinissi

«Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν αποφασίσει ομόφωνα να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι συλλογική απόφαση που λάβαμε πριν 10 ημέρες» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως «δεν έχει κανένα σημάδι για αλλαγή της στάσης των βουλευτών του».

«Κάποιοι φορούν παραμορφωτικούς φακούς και διαστρεβλώνουν τις απόψεις μου για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε «μη ρεαλιστική- αν και καλοπροαίρετη- την πρόταση των τριών βουλευτών του κόμματος περί πολιτικής συνεννόησης, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή».

Επίσης, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το κόμμα του μιλάει με τους Οικολόγους και άλλες συλλογικότητες στο πλαίσιο της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου».

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «συνταγματικά αβάσιμη την άποψη ότι θα χαθούν 50 έδρες από το πρώτο κόμμα εάν προχωρήσει σε συνεργασία με άλλον πολιτικό φορέα» ενώ υπογράμμισε ότι «εξασφαλίζεται και η αυτοτέλεια αλλά και η αυτονομία».