ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/12/2014 09:14 EET | Updated 16/12/2014 09:14 EET

Νοσοκομείο Σάμου: Γιατροι με εισοδήματα 2,7 εκατομμυρίων ευρώ

eurokinissi

Γιατρούς… κροίσους με εισοδήματα ύψους 2.700.000 ευρώ εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία στη Σάμο. Πρόκειται για έξι γιατρούς, οι οποίοι εργάζονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τους «φουσκωμένους» τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

O Εισαγγελέας εξέδωσε παραγγελία προ μηνών για να διερευνηθεί το κατά πόσο οι γιατροί του συγκεκριμένου νοσοκομείου εμπλέκονται σε «διαφθορά, κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και αδικαιολόγητο πλουτισμό».

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα και δείχνει ότι έξι γιατροί από το 2005 μέχρι το 2011 δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν 2.700.000 ευρώ που βρέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

«Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πραγματοποιούμενων τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς των επτά φυσικών προσώπων, για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που ερευνά πλέον η Οικονομική Αστυνομία είναι με ποιο τρόπο πλούτιζαν οι συγκεκριμένοι γιατροί και αν τα εισοδήματά τους προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες, όπως «φακελάκια» από ασθενείς.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική «Έκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων», ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.

Sponsored Post