ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/12/2014 13:03 EET | Updated 16/12/2014 15:35 EET

Αιφνίδια συνάντηση Τσίπρα - Προβόπουλου στη Βουλή

Eurokinissi

Αίσθηση προκάλεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία, ότι επίκειται συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργου Προβόπουλου,

Η συνάντηση των δύο αντρών έγινε στο γραφείο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ήταν διάρκειας 55 λεπτών και σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εμπειρία του 2012, σε ό,τι αφορά τις εκροές κεφαλαίων και καταθέσεων, τα δεδομένα του τραπεζικού συστήματος σήμερα και το κατά πόσον είναι δυνατόν και υπό ποίες προϋποθέσεις να προκύψει «πιστωτικό γεγονός», λόγω της πολιτικής συγκυρίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πώς σχολιάζει την παρέμβαση του διαδόχου του στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος απάντησε: «Δεν θα μιλήσω τι θα έκανα εγώ γιατί αυτό είναι θεωρητικό. Δείτε τι έκανα στο παρελθόν».

Από το περιβάλλον του πρώην, έγινε γνωστό ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε το πως χειρίστηκε τα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδας , που έχει έναν κομβικό ρόλο στη νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική, αλλά και στην παροχή ρευστότητας και σχολιάστηκε ιδιαίτερα, ότι δεν υπήρξαν παρατράγουδα στο παρελθόν, παρά τις ακραίες συνθήκες.

Η πρωτοβουλία Τσίπρα αξιολογείται σε πολιτικό επίπεδο ως απάντηση στη παρέμβαση του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα να επικαλεστεί τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, σε συνάρτηση με την πολιτική αβεβαιότητα.

Άλλωστε κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκρυβαν την ενόχληση τους, λέγοντας: «Ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Είτε για να ανταποδώσει στο πρωθυπουργό το διορισμό του στη θέση του διοικητή, πριν από λίγους μήνες, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Είτε γιατί κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ. Όποια κι αν είναι η αιτία της ανεύθυνης αυτής στάσης, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση. »

Sponsored Post