Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι «ταχυδακτυλουργοί» που λήστεψαν το σπίτι του Βορίδη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι «ταχυδακτυλουργοί» που λήστεψαν το σπίτι του Βορίδη
sooc

Δύο Γεωργιανοί που πριν από τρεις μήνες είχαν εισβάλλει στο σπίτι του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, στους Αμπελόκηπους συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες –γνωστοί στην Αστυνομία ως ταχυδακτυλουργοί λόγω των δεξιοτήτων τους στις κλοπές- είχαν ψάξει όλους τους χώρους του σπιτιού του υπουργού και αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Πρόκειται για έναν 38χρονο και έναν 30χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται εκτός από τη διάρρηξη στους Αμπελόκηπους, για τρεις κλοπές πορτοφολιών από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν χθες στο Πεδίον του Άρεως.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν δύο ομοεθνείς συνεργούς μαζί με τους οποίους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξει-κλοπές σε οικίες και κλοπές πορτοφολιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Είχαν προμηθευθεί, μάλιστα, τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, αξιοποιώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους στη διάρρηξη των κλειδαριών και στην αφαίρεση των πορτοφολιών με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δημοφιλή