ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/12/2014 09:47 EET

Μάθημα ανθρωπιάς από έναν άστεγο: Έδωσε σε φοιτήτρια τις τρεις τελευταίες του λίρες για να γυρίσει σπίτι

Homeless men sleep inside an underground shopping mall in central Kiev, Ukraine, Friday, Oct. 24, 2014. (AP Photo/Emilio Morenatti)
ASSOCIATED PRESS
Homeless men sleep inside an underground shopping mall in central Kiev, Ukraine, Friday, Oct. 24, 2014. (AP Photo/Emilio Morenatti)

Μπορεί να μένει στους δρόμους, να ζει παρακαλώντας να του δώσουν λίγα κέρματα, αυτό όμως δεν τον κάνει να ξεχάσει ότι είναι άνθρωπος.

Ο λόγος για την συγκινητική ιστορία της 22χρονης Dominique Harrison-Bentzen και του Robbie και ζει στους δρόμους του Preston της Μεγάλης Βρετανίας.

Ήταν στις 4 Δεκεμβρίου όταν η νεαρή φοιτήτρια βγαίνοντας να διασκεδάσει αντιλήφθηκε ότι της είχαν κλέψει την τραπεζική της κάρτα. Θέλοντας να πάρει ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι της με ασφάλεια μπροστά της έπεσε ο Robbie που της πρόσφερε τις μοναδικές 3 λίρες που είχε για να το πληρώσει.

"Ξαφνικά κατάλαβα ότι δεν είχα χρήματα και τότε με προσέγγισε ένας άστεγος και μου έδωσε τα μοναδικά χρήματα που είχε. Επέμεινε να τα πάρω για να πάρω ταξί και να επιστρέψω με ασφάλεια στο σπίτι μου" είπε.

Στο τέλος,εκείνη αρνήθηκε να τα πάρει,θέλησε ωστόσο να τον ευχαριστήσει για την κίνησή του αυτή.

Μέσω των κοινωνικών δικτύων,ξεκίνησε την εκστρατεία "Help Robbie", ενώ αποφάσισε να ζήσε η ίδια ως άστεγη 24 ώρες στον δρόμο μαζί του,προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να τον βοηθήσει.

Ο Robbie φαίνεται πως έχει βοηθήσει πολλούς πολίτες στο κέντρο της πόλης Preston,επιστρέφοντας πορτοφόλια σε πεζούς και προσφέροντας το κασκόλ του σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη να ζεσταθούν.

Μέχρι στιγμής η 22χρονη έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει 21.000 λίρες για τον Robbie.

"Ελπίζω η εκστρατεία μου να βοηθήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν λίγο περισσότερο αυτούς που βρίσκονται δίπλα μας. Τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία για να σκεφτούμε τους άλλους ανθρώπους. Εάν οι άνθρωποι δουν αυτό που κάνουν, τότε ίσως σταματήσουν για να μιλήσουν σε έναν άστεγο και να ακούσουν την ιστορία του" λέει.

ΠΗΓΗ:telegraph.co.uk